Dahlbom, kondition, backmål och Skiöld åter segervapnen mot offensivt Borlänge

 

Det var en match med två ansikten då VIK vann med 2-0 mot skickliga och kvicka Borlänge inför 2200 fans i ABB Aren på måndagskvällen.

VIK gjorde några bra byten men sedan tog gästerna över spelet. Borlänge var pigga och skickliga i första. Trög start som vanligt för VIK. Den ständiga frågan på denna nivå var hur länge gästerna skulle orka åka så här kopiöst mycket skridskor. Marcus Dahlbom var riktigt bra i kassen.

VIK kom dock tillbaka spelmässigt något under första perioden och Weiskog (bra pass Wallin), Brandhammar (sopren efter fin pass av Mattisson) och Holmberg brände fina chanser.

Borlänge fortsatte att köra järnet ungefär tio minuter in i andra. Sedan började gästerna tröttna successivt. VIK kom allt mer under perioden och i spel 4-mot-4 stod Lindelöf på nytt för bra förarbete och Werner kunde bomba in ett nytt backmål för VIK fram till 1-0.

Gästerna orkade inte mobilisera i sista perioden utan VIK var det starkare laget mot slutet igen. Skiöld visade sedan sin fina teknik då han målmedvetet på ett fri läge i box play satte 2-0 mellan benskydden på Marcus Hellgren. VIK hade kontroll resten av perioden mot ett helt slutkört Borlänge.

SAMMANFATTNING

Marcus Dahlbom, konditionen och backskytte fixade åter segern. Men på något sätt måste VIK hitta bättre motmedel när de här lagen tokkör, uppenbarligen lite över sin förmåga, under de första halvorna av matcherna.

Det märktes att Borlänge bara tyckte det var kul att vara här och möta forna storlaget, samtidigt som VIK lever med ett konstant favorittryck över sig. Förr eller senare kommer de här tröga starterna straffa sig.

Det bästa beskedet i afton var att Marcus Dahlbom visade att en fin högstakapacitet verkligen finns där. Dahlbom plockade alla 25 skott och hyllades av kände profilen Lars-Gunnar Jansson, som kommenterade matchen, för sin rörlighet och storlek i kassen.

Annars hade åter Pontus Holmberg några fina lägen som han åkte sig till sig då han hade fräscha ben denna kväll. Jesper Cederberg gjorde en mycket solid tvåvägsmatch, kanske det bäste matchen i VIK:s A-lag för den hårt arbetande centern.

Så länge Borlänge var pigga föreföll VIK:s backar några tröga i sidled och det är ju ingen nyhet att VIK haft svårt mot motståndare som vrider och vänder i anfallszon. En nyckelfråga framöver är hur man ska förbättra detta. Samtidigt fick väl inte Borlänge så väldigt många 100 %-iga chanser utan VIK-försvaret höll dem hyfsat på utsidan.

Till sist verkar det vara många på Twitter som tycker att VIK bara ska spela brallorna av ett lag som Borlänge. Jorden anropar: Borlänge var alltså hela nio (!) poäng före Mariestad i Västra under hösten ifjol. Samma Mariestad som var en sekund ifrån att slå ut Troja som sedan enkelt seglade till Allsvenskan. Visst har Borlänge tappat spelare men man har även värvat bra nu.

De här bästa lagen i Ettan är inte alls mycket sämre än de sämsta allsvenska lagen. Hur kommer det sig att Pantern, Västervik och Tingsryd m.fl. gått direkt från Ettan till den allsvenska toppen?

Därmed inte sagt att VIK ska vara nöjda, men lite sans och balans behövs ibland. Spelet i 5-mot-5 måste upp i Gulsvart, inga mål i den spelformen i afton.

PUCKLIGAN:

5 Marcus Dahlbom

4 Jesper Cederberg

3 Pontus Holmberg

2 Joel Werner

1 Marcus Bergman

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:404:"a:1:{i:0;a:11:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"914959878891999232";s:7:"postURL";s:59:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/914959878891999232";s:5:"pDate";s:19:"2017-10-02 21:06:49";}}";

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto