Efter trippel av goda besked är VIK fortsatt i goda händer på flera nivåer

Den eftertänksamme entreprenören Pär Södergren leder VIK. VIK är i goda händer. FOTO: JIMMY GERDIN

 

Under onsdagens årsmöte blev det klart att styrelsens ordförande Pär Södergren fick förnyat förtroende. Under Södergren har VIK blivit öppnare och laget var äntligen bäst när det gällde. En klubb, eller vilken organisation som helst, kan ju aldrig vara bättre än sin högsta ledning.

Södergren verkar vara en eftertänksam ordförande som främst kanske låter resultaten tala. Det har ju funkat bra de senaste åren. Från utsidan förefaller VIK-styrelsen under Södergren väldigt stabilt förankrad med fullt fokus på huvuduppgiften: En god ekonomi.

Sedan tidigare är det klart sportchef Patrik Zetterberg signerade ett nytt treårskontrakt, trots SHL-intresse. Zäta styr sporten med en mild men mycket fast hand. Den förra storspelaren har verkligen sinne för detaljer i spelet med mycket höga krav på sina spelare.

Succétränaren Thomas Paananen har två år kvar på sitt kontrakt. 38-åringen börjar på allvar bli ett namn i HockeySverige och verkar ha ett sömlöst samarbete med sin sportchef, vilket nog vissa klubbar bara kan drömma om och inget att ta för givet. Ett samarbete som nu fortsätter över flera år.

Som pricken över i blev det även klart i dagarna att VIK Supports ordförande Jimmie Andersson blir kvar på sin post. Jimmie har i undertecknads ögon bidragit till att göra Support mer ”folkligt” och mer inbjudande för de breda massorna. Stämningen på läktaren är numera positiv även om motståndarna råkar göra 0-1, 0-2 och ofta till och med vid 0-3 (vilket Piteå fick erfara…)

Med positiva ramsor blir det också mycket lättare att få med sig hela hallen. Det känns som det var oceaner av tid sedan vissa stod och väntade på spelarna efter förluster ibland. Nu verkar det som dialog tas på en rimligare nivå på alla plan med mer ömsesidig respekt och inte i stridens hetta direkt efter matcher…