Ett hett bekant namn i andretränarjakten med rutin från Oskarshamn, Danmark och Örebro & NHL-scout om Martin Bakos i Mora

Lars Ivarsson kan vara på G till VIK igen.

 

En viktig fråga som det inte dividerats så mycket om är vem som kan bli andretränare bakom Thomas Paananen.

Patrik Zetterberg erkände ju att det blev för mycket att vara både sportchef och andretränare. Ibland var det svårt att hålla fokus berättade Zäta, som trots allt även han bara är en människa.

Ett hett namn är enligt rykten Västeråssonen Lars Ivarsson. Ivarsson är som alla vet en gammal storspelare från Elitserien i HV71, Brynäs, VIK och lirade även OS för Tre Kronor 1988.

Ivarsson visade hjärta då han ställde upp och var en nyckelspelare efter konkursen sommaren år 2000 då VIK klättrade i seriesystemet.

54-åringen fick lämna VIK den 26 oktober 2009 efter att ha gjort succé året innan då han efterträdde Johan Tornberg. Oskarshamn, Mora, Danmark och Örebro har sedan varit stopp på vägen där Ivarsson varit både huvudtränare och assisterande. Ivarsson har bland annat guidat Fredrikshavn till final i danska slutspelet.

Under Tornbergs 17 matcher som huvudtränare då hösten 2008 släppte laget in dryga tre mål per match, alldeles för mycket för ett tänkt topplag. VIK låg på en mindre smickrande sjundeplats, bland annat bakom Sundsvall, när Tornberg hoppade av i november efter en förlust en mörk kväll i Uppsala. Vissa hot skulle ha varit med i bilden.

Ivarsson guidade sedan VIK uppåt i tabellen till en slutlig tredjeplats i Allsvenskan och därmed direkt avancemang till kvalserien. Under Ivarssons 28 matcher som huvudtränare i Allsvenskan tog laget hela 17 segrar och VIK:s insläppta mål per match sänktes till 2,7.

Men Ivarsson fick alltså lämna tränarjobbet efter bara fyra segrar på 12 matcher hösten 2009. Dock verkade inte laget vara så mycket bättre den säsongen. Efterträdaren Fredrik Nilsson lyckades inte lyfta laget till bättre än en åttondeplats en bra bit från playoff.

VIK ska ha träffat Ivarsson nu och vi söker Patrik Zetterberg för en kommentar.

***

Mora har värvat slovaken Martin Bakos. Forwarden lirade VM senast och Mora ser åter ut att leva mycket på starka importer för att först och främst undvika kvalet.

– Jag har följt Martin Bakos sedan han kom till seniorhockeyn, säger en NHL-scout till bloggen.

– Stark spelare, skyddar pucken bra och stark på skridskorna, dock inte överdrivet snabbfotad men ok hastighet.

– Sniper, mycket effektiv i PP. Går för direktskott från vänster sida. Mer skytt än passare. Typisk PP-spelare, inte nödvändigtvis en spelare för box play. Måste vara bland topp-6-forwards och spela PP för att vara effektiv.

– Bakos kan också floppa om han förlitar sig för mycket på sina offensiva sidor och slutar åka skridskor och backchecka, men överlag en bra spelare.

2 Responses

  1. 2018-06-10

    […] till 2008 var han assisterande tränare i A-laget. Sen följde ett år som huvudtränare. Nu uppger VIKFanCentral att Lars Ivarsson kan återvända till […]

  2. 2018-06-10

    […] till 2008 var han assisterande tränare i A-laget. Sen följde ett år som huvudtränare. Nu uppger VIKFanCentral att Lars Ivarsson kan återvända till […]