Fler spelarröster efter Mariestad och inför Sura: ”Det känns bra på isen men det tycks inte räcka så jag får kriga vidare”

Morgan Hassel är nöjd med utvecklingen men ser fortsatt förbättringsområden. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Några flera spelarröster efter Mariestad och inför onsdagens derby hemma mot Surahammar:

Marcus Bergman: ”Mariestad är ett bra, skickligt lag tycker jag. De har Eddie (Davidsson) och några till som skapar farliga chanser framåt. Tyckte dock att känslan var att vi hade bättre kontroll matchen igenom. Prestationen låg på en stadig nivå tycker jag. Lite tryck från BOIS i andra. Riktigt kul att få spela match igen efter två veckor för mig utan match! Nycklarna framöver för laget ligger i att vi är försöker göra en bra prestation matcherna igenom och att dipparna inte blir för stora. För egen del skulle jag säga fortsätta på inslagen väg, har en bra känsla i mitt spel trots att det varit lite stolpe ut inledningsvis. Vi vet att vi ofta har mycket puck i matcherna, men första 7-8 matcherna åkte vi och ”jagade” mycket i alla lägen vilket vi inte behöver. I de senaste matcherna har vi varit stabilare i bedömningarna, det vill säga när vi ska gå hårt och när det är läge att ställa upp. Vi har även även fått bättre beslut från backarna med pinchningar, då undviker vi att få så mycket 2-mot-1 och 3-mot-2 mot oss.”

Joel Werner: ”Tycker vi gör en bra match, en riktigt skön vinst. Mariestad tycker jag också gjorde en bra match, de hade några stunder under matchen då de fick ganska hård press på oss. Min egen insats var helt okej. Tycker de tre senaste matcherna har varit riktigt bra och jag tycker att vi ska fortsätta på det spåret. Det jag skulle vilja förbättra just nu är väl att bli ännu mer tuff i spelet, att man får fast dem längst sargerna lite fortare ibland.”

Douglas Alenbring: ”Skön seger, men jag bidrog inte så mycket mot Mariestad hemma i soffan. Det känns bra på isen, men det tycks inte räcka så jag får fortsätta komma ner till träningarna för att kriga och jobba med detaljer. Tränarna säger att jag måste jobba med hanteringen av pucken.”

Morgan Hassel: ”Mariestad är ett kompetent lag med en bra bredd över alla formationer. Det kändes bra personligen tycker jag, en bra stabil insats som jag är hitvärvad för att göra. Nu ska vi bara skruva lite till på allt så kommer vi bli ett riktigt svårslaget lag, vi har börjat hitta en bättre stabilitet och trygghet i spelet. Som jag sa, nu gäller det att trimma allt lite till. Jag tycker fortfarande vi kan bli bättre i egen zon, dels det statiska försvarsspelet men också när vi vinner pucken att kunna hitta lösningar därifrån och ta oss därifrån med kontroll.”