Inför derbyt med Suras nye tränare Jarno Pikkarainen: ”Hoppas VIK går upp men kanske saknas den spelartypen”

Det är verkligen toppen mot botten då VIK tar emot jumbon Surahammar på onsdagen i ABB Arena. Trots att Sura såg okey ut på försäsongen har det gått snett i serien och nu har man gjort en rockad på tränarsidan.

– Det viktigaste som jag känner det är att börja bygga upp självförtroendet hos grabbarna, säger nye tränaren Jarno Pikkarainen, som själv var med och spelade upp Växjö Lakers i Allsvenskan 2003. Sedan dess har gått hyfsat för Lakers…

– Nyckeln för oss är att spelarna börjar tro på sig själva och att det spel som vi har börjat träna på sätter sig under dessa matcher som är kvar.

– Nyckelspelare i laget är våra kaptener Niklas Åberg, Christoffer Udd och Alexander Hellgren. Dessa spelare vill jag ska kliva fram och vara ledande för oss.

Genom din karriär har du haft olika tränare, vilka är de bästa och vilka egenskaper vill du ta med dig i din tränarkarriär?

– Jag hade Lasse Lindgren första åren i Växjö. Det var en tränare som var väldigt mycket för att man skulle ha en bra sammanhållning i laget. Det känner jag också är oerhört viktigt. Man är så pass mycket tillsammans så det är viktigt att man funkar ihop som grupp.

– Sen har man haft både hårda tränare och allt däremellan. Tycker själv att det är viktigt att man för en bra kommunikation med sina spelare. Jag själv försöker att driva på spelarna att våga ta lite mer initiativ själva på isen. Att inte fundera så mycket, utan agera direkt istället.

Hur tänker du inför att möta VIK?

– Oj, det är ett skickligt lag vi möter, så det gäller ju att vi är kompakta i vårat försvarsspel och att vi tar vara på de chanser bi skapar mot dem.

Hur ser du på VIK:s lag, har de vad som krävs för att gå upp i Allsvenskan, eller vad saknas?

– Det är ett väldigt puckskickligt lag VIK har. Men om det är något som VIK saknar… Det skulle i så fall vara att jag saknar lite av spelare som kommer till jobbet varje dag och är de där riktigt jobbiga och tunga spelarna att möta. Men jag hoppas såklart att VIK tar sig till Allsvenskan så snabbt som möjligt igen. Regionen i stort behöver ett lag i en högre serie, menar Jarno.

***

Jag tror det är en liten knepig match för VIK. Alla räknar med typ 6-0 men jag tror Sura faktiskt är lite bättre än tabellen visar. Minsta lilla VIK slappnar av och Sura har en chans. Dessutom är detta kanske karriärens eller årets match för vissa i Surahammar.

1 svar

  1. VIK P06 skriver:

    Lycka till Jarno ??