Försäsongen närmar sig och VIK startar med fler importer än någonsin under Z, vi hoppas på överraskningsfritt gällande fysisk form & vi minns tillbaka till toppar och floppar redan under försäsonger

En bild som säger mycket hur olika det kan gå. Försäsong från förr a´la NJ. (Iuorio, Romano & McArdle 2013-08-04) FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Spelarna börjar droppa in då VIK startar upp verksamheten nästa vecka. Så här ser schemat ut:

  • 7:e augusti: Ispremiär 15.00
  • 12:e augusti HV71 hemma
  • 19:e augusti Södertälje borta
  • 27:e augusti Brynäs (Skoda Trophy i Södertälje)
  • 28:e augusti Malmö (Skoda Trophy i Södertälje)
  • 29:e augusti – placeringsmatch i Skoda Trophy
  • 9:e september Karlskoga borta
  • 16:e september Södertälje hemma
  • 24:e september: ALLSVENSK PREMIÄR! Tingsryd hemma

***

VIK har ett beprövat lag med få frågetecken och ovanligt många säkra kort. Dock är dessa få frågetecken relativt stora. Vi återkommer till dessa i kommande inlägg och vi har tagit upp dessa tidigare.

Men vi vill gärna se embryon till att dessa frågetecken rätas ut redan under försäsongen.

Ty försäsongen kan säga ganska mycket och en hel del spelare har ju faktiskt fått sparken redan här. Matt Sisca, Emil Mårtensson, Matt Leitner, Giancarlo Iuorio och säkert fler jag glömt.

Utan att försöka vara efterklok blev jag direkt oerhört skeptisk då jag såg Leitners första skär här. Lite samma med Sisca under ispremiären då jag och Kevin Johansson (då på VLT) tyckte fötterna såg för tröga ut, men i övrigt lovande.

Men jag trodde Johnnie Karlsson skulle bli en hit, och jag såg inte direkt, som många andra kunniga VIK-supportrar, att Iuorio inte alls räckte till ens under ispremiären.

Och David Lundbohm dök väl upp i en form som var mer lämpad för en grillkväll än något annat. Vi minns också att Niklas Johansson sa att Juha Kiilholma ”förde oss bakom ljuset gällande sin fysiska status”. Låt oss hoppas slippa något sådant nu.

***

Under Patrik Zetterberg förefaller VIK haft bra koll på spelarnas kondition. Vad bloggen vet har det hittills inte varit några större negativa överraskningar gällande fysisk form och för mycket pizza.

Men det måste vara svårare att veta exakt vilken fysisk status Alexandre Lavoie, Alexander Rauchenwald, Logan Roe och Mathias From dyker upp i. Så ”många” importer har Zäta aldrig startat en säsong med.

Lavoie och From (är ju en fartfantom även här) vet ju dock redan vilken fysik som krävs för att hänga med i Allsvenskans omtalade skridskoåkning. En skridskoåkning som det tog Kelsey Tessier en halv säsong att komma in i ordentligt. Trots att Tessier lirat här förut.

Men då hade VIK tålamod med Tessier och det slutade, trots en petning, med 40 poäng. Ibland lönar sig tålamod.

Och vi minns hur Kenndal McArdle imponerade i en kall ishall i Sala, i par med Tony Romano, och hyllade lagspelet i Sverige (A-L-L-A täcker skott här!).

***

VIK ska vara med i Skoda Trophy igen. Trevligt nog. Och chans att vinna 101 000 kronor.

Ett bra försäsongsminne från hösten 2018 var då jag kom in lite sent till VIK-Leksand i just Skoda Trophy. Blev då stående i en gång med nästan öppen mun då VIK spelade propagandahockey inledningsvis. Och det blev också en bra säsong 18/19.

***

Vilka är Dina bästa och värsta minnen från försäsonger genom åren? Hur mycket rätt och fel har Du haft om spelare baserat på försäsongen?

Hur stora växlar ska man egentligen dra av prestationer så tidigt? Hur mycket tålamod ska man ha? Kommentera gärna!