Grattis Oskarshamn till SHL och för att ni kanske dödar några klyschor om att ”åka skridskor”, ”vinna kampen framför kassen” & ”PP avgör”

En av många Oskarshmansbilder i arkivet. Frågan är när VIK och IKO möts igen? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Stort grattis till Oskarshamn till SHL-platsen! Och vi skänker en tanke till Timrå och Hampus Larsson som åter fick vara med att spela ner ett lag.

Extra kul när en så ödmjuk person som IKO:s sportchef Per Kenttä fick en sådan enorm framgång.

En liten personlig notis: Under en match i vintras stod Per Kenttä med en grupp till synes ”viktiga” hockeymänniskor runt sig i ABB Arenas pressrum. Jag kom in i rummet och den ende av alla som sökte ögonkontakt och glatt hejade var just Kentää, trots att han nog inte visste vem jag var. Det brukar säga mycket om en människa.

Just den där totala ödmjukheten känner jag igen i ”vår” egen Thomas Paananen. Hoppas det är ett gott omen även för VIK:s framtid.

Hoppas nu att Oskarshamns smått revolutionerande passningsspel gör hockeyn och hockeysnacket mer dynamiskt. Visst är det tjatigt när coacher rapar att ”kampen framför kassarna” och ”PP blir avgörande” inför vareviga match?

Faktum är att AIK och Timrå hade individuellt skickligare och såklart mer meriterade spelare än Oskarshamn. Men Håkan Åhlunds gäng utklassade dessa bägge storlag i spelets själva idé, passningsspelet. Såklart.

Någonstans har passningsspelet kanske lite glömts bort i snacket om att pressa motståndarna, överbelasta och åka en massa skridskor. Thomas Paananen var lite inne på det förut då han talade om att spelare ibland ”blir för mycket som robotar”.

Så alltså ett dubbelt grattis till Oskarshamn! Och ett särskilt grattis till IKO-supportern Lelle Löfgren (@snackarhockey på Twitter) och tack för alla trevliga diskussioner genom åren!

Problemet blir väl dock nu att Lelle från och med ikväll bara vill tala med fint SHL-folk…