Händelserik dag då Albert Lyckåsen ansluter från Karlskoga men Lindelöf plus Bergman lämnar – #25 om sin sorti: ”Väldigt tungt och tråkigt – hade gärna själv sett en fortsättning i VIK”

Marcus Bergman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

35 svar

 1. Fredrik Jansson skriver:

  Saknar redan Bergman… Hoppas VIK-support gör någon hyllning till honom under försäsongen.

 2. PatrikH skriver:

  Tyvärr ett felbeslut av NJ att kicka Bergman. Finns ingen spelare med större VIK-hjärta., attityd, skills och potential.

 3. Olle skriver:

  ”Kulturbärare” är ta mig faan mer som ett skällsord i modern idrott! Det handlar om att vinna inte värna om västmanlands bruksorter! Heja Västanfors 🙂

 4. JH skriver:

  Självklart tråkigt att ett energiknippe som Bergman försvinner. Men med tanke på poäng/krona är det kanske ett klokt val.
  Har väntat i så många år på ”det riktigt stora genombrottet” men är fortfarande där och nosar trots allt. 34 poäng är toppnoteringen poängmässigt, men han har verktygen för 45-50 poäng. Storlek, fantastisk (SHL-mässig) skridskoåkning, bra skott men trots allt saknas det någonting. Ett litet mysterium.
  Stort hjärta som ändå känns att han lämnar.

 5. Vås skriver:

  Tycker det är svårt att ge ris eller ros till NJ när det gäller valet att släppa Bergman utan att veta vad Mackan begärt för lön.

  Många negativa kommentarer från folk här inne om att vi släpper så många spelare och börjar om med ett helt nytt lag. Jag kan inte riktigt förstå det resonemanget. Vi har ju haft en liten stomme nu i några år och det har ju uppenbarligen inte fungerat så bra. Ska vi fortsätta med samma stomme eller bygga om och hoppas på en ny stomme?

  Tycker det är bra att NJ kommer in och inte är sentimental utan gör det han tror blir bäst för att vi ska ha ett vinnande lag.

 6. Helena skriver:

  Jansson får stanna och det är helt obegripligt! Att Bergman får gå är ett stort jävla misstag från NJs sida, att sedan lämna besked över telefon känns ju bara väldigt ynkligt! Bergman vi kommer sakna dig!

  • Alkemisten skriver:

   Håller med, Vid skador kan Bergman ta många olika roller, han ÄR en kulturbärare oavsett vad det står på för bokstav på bröstet.
   När han är med har sällan sett VIK falla ihop.
   När gjorde han en dålig match?

 7. Bobåla skriver:

  Jag tyckte att det var synd att Zetterberg fick gå, det kändes tråkigt, men att höra att Bergman fått lämna svider verkligen. Jag hade mer än gärna sett honom i laget nästa säsong och säsongen efter det. Det här var ett mycket tråkigt besked. Bergman är en profil både på och utanför planen, han kommer att vara saknad.

 8. Jag skriver:

  Är det inte lika bra att plocka bort nr 10 Jansson med när NJ är igång ? Då får vi ett helt nytt gäng.
  Kontraktet kanske går att lösa på något sätt med deal med annan klubb?

 9. Lp skriver:

  NJ bör tänka om gällande Bergman, ett större VIK hjärta får man leta efter.

 10. Mr H skriver:

  Ska det vara noga så är det väl över 22 spelare som försvinner efter denna säsong. Det måste vara rekord. Det var väl 4-5 spelare till som försvann i februari också. Hutch, Topping, Mingoia med flera. Ett hästjobb att få ihop det här – eller två hästjobb om man så vill. Är det någon klubb som bytt spelare som VIK de senaste 2 säsongerna? Hoppas NJ kan trolla – defensiven kommer dock säkert bli som det brukar framöver.

  • Stenberg skriver:

   Något jag också reagerat över. NJ väljer att byta ut i princip ett helt lag som enl honom uppenbarligen underpresterat men väljer att behålla de vars uppgift var att forma ett starkt lag, dvs tränarduon. En slutsats man kan dra är att dessa två har dyra kontrakt och VIK inte har råd att sparka dom. Eller så har de kvaliteter som NJ ser men de själva lyckats dölja under en hel säsong? Vi kan nog också räkna med att truppen kommer att bestå av spelare som talar eller åtminstone förstår svenska.

 11. Mr H skriver:

  Skedung borde vi behålla – vet ej hur NJ jobbar, men 17 spelare ut igen känns som lite väl onödigt. Ny trend i långsiktighet syns dock i de nya kontrakten. Bra så. Kanske vi kan skramla ihop lite till både Skedung och Bergman. Pengar styr, men klubb-hjärta kan vara ovärderligt. Är Bergman hel ska han vara kvar.

  • Tango skriver:

   Skedung ville vi behålla
   Där är det han själv som vill ut på nya äventyr
   Jag önskar honom all lycka och framgång
   Bergman faller nog lite på att han inte har den karaktären som NJ försöker skapa i den nya kärnan i truppen ,

   • Mr H skriver:

    Tango: Är det någon som har karaktär så är det väl Bergman. I Skedungs fall så kanske det går att komma överens. Frågan är vad det kostar?

 12. David skriver:

  En spelare som jag har tänkte på som kanske skulle passa i en 2:a kedja till vik är Simon Robertsson. Vet inte vad han tjänar men tror inte han är allt för dyr. Har gjort det väldigt bra i Brynäs när han var utlånad men kanske inte fått det att lossna i shl

 13. Hesa Fredrik skriver:

  Lugn i stormen! Vi och media vet inte allt som händer kring laget! Jag gillade verkligen Bergman men det kommer att visa sig framåt hur NJ har tänkt! Tycker det ser lovande ut och gillar att det tecknas 2 och 3 årskontrakt!
  Tror också på minst en hemvändare.
  Just nu är målvaktsfrågan en av de viktigaste!

  • KS skriver:

   Hemvändare? Svårt å de vem som kan vara på den tapeten faktiskt

 14. Eva skriver:

  Lämna besked på telefon skulle det stå, mer än illa

  • Mr J skriver:

   Det kanske var så att Bergman inte befann sig i Västerås när beskedet skulle lämnas? Visst att få besked via telefon kan kännas lite sådär, men ett truppbygge kan ju inte pausas bara för att en person/spelare inte finns på plats när ett besked måste tas.

 15. Eva skriver:

  Ta hit fler från Karlskoga. Lämna besked till Bergman, vilket jävla skämt

 16. Fimpen skriver:

  Gillade verkligen Bergman men han kräver alldeles för mycket lön i förhållande den roll han bör ha. Finns billigare och även bättre alternativ att hitta.
  Äntligen säger jag om Lindelöfs tack och hej!

  Känslan är att VIK kommer bli ett riktigt hockeylag nästa säsong, ser fram emot kommande nyförvärv.
  3 viktiga positioner att fylla, En center och fw till andralinan plus målvakt.

  • Pelle skriver:

   Det fattas väl fler viktiga spelare. Ytterligare en forward i andrakedjan och även en forward i förstakedjan.
   Sedan skulle det väl behövas en stabil seniorback till. Annars får man spela med en junior på sex backar vid en enda skada.

  • Toni Bäckman (Gulsvart Nittonhundratretton) skriver:

   Jag och vi i Gulsvart Nittonhundratretton hade en kortare konversation med Bergman efter att det blev offentligt att han måste lämna. Han är verkligen besviken och har ett stort hjärta för klubben. Trots detta och att det är väldigt färskt så var han väldigt tydlig med hur mycket VIK betyder och har betytt för honom, och att han verkligen älskar gulsvart och fansen. Stort av honom att säga dem sakerna i ett läge som detta, många hade varit bittra och kastat skit på allt och alla, men inte kung Bergman. Han nämnde även för oss att han är så gott som hel, tränar och kommer att vara hel när säsongerna drar igång. Hoppas att han får hålla sig hel och frisk, önskar en kille som han det bästa och ett stort lycka till! Då kanske vi får se honom i VIK igen även om det nu känns långt borta.

   Ska fö bli intressant att se om NJ presenterar transatlanter och kanske några finnar eller europeer snart eller väntar han till efter midsommar tro?

 17. Gurkan skriver:

  Givet att Bergman o Lindelöf få gå. Bra att bygga ny kultur. VIK ser en skaderisk med Bergman och det är inte så konstigt. Lindelöf är ojämn och det finns bättre backar i HA. Dags att släppa historik o klubbkänsla – bästa byggda lag kommer ta klivet upp. Sportchefens uppgift är att bygga nytt om så krävs.

  • Pelle skriver:

   Bergman har väl inte haft skador tidigare och den här skadan ska ju vara helt läkt. Men det här sätter ju åtminstone press på NJ att få ihop ett lag där Bergman inte platsar. Och det är ju spännande. Då blir VIK väldigt bra.

   • Stefan skriver:

    Bergmans första 4 säsonger (typ) i VIK var tämligen förstörda av långa skadefrånvaror. Minns när han kom tillbaks mot slutet på säsongen div1-året.

    • Alkemisten skriver:

     Hänvisa gärna till vilken källa du refererar till

     2013-14 IFK Tumba HockeyEttan 41 20 22 42
     2014-15 Huddinge IK HockeyEttan 36 4 4 8
     2015-16 Huddinge IK HockeyEttan 36 19 9 28
     2016-17 VIK Västerås HK HockeyAllsvenskan 49 8 7 15
     2017-18 VIK Västerås HK HockeyEttan 27 16 8 24
     2018-19 Västerås IK HockeyAllsvenskan 48 13 18 31
     2019-20 Västerås IK HockeyAllsvenskan 46 9 12 21
     2020-21 Västerås IK HockeyAllsvenskan 52 7 15 22
     2021-22 Västerås IK HockeyAllsvenskan 48 13 21 34
     2022-23 Västerås IK HockeyAllsvenskan 46 8 19 27
     2023-24 Västerås IK HockeyAllsvenskan 12 1 3 4

 18. Emme skriver:

  Jag vet inte vad NJ håller på med egentligen.
  Bergman har varit en av få, eller kanske till och med den enda spelaren med ett riktigt klubbhjärta i de senaste upplagorna av VIK. Likt Fredrik Johansson och Söderkvist i VIK eller varför inte Joel Lundqvist.
  Finns för få med ett äkta klubbhjärta och det byts spelare oftare än en själv byter kalsonger.
  Tråkigt , rikigt tråkigt.

 19. Anton skriver:

  Extremt tråkigt att Bergman inte är kvar. Är en av få som visar klubbhjärta och är och kunde ha förblivit en kulturbärare. Nu är det 6 backar på kontrakt, tror ni det kommer någon mera etablerat första back eller är det juniorer och fynd som fyller ut.
  Tittade även på lite andra spelare och hittade följande:
  Erik Ullman
  Eduards Hugo Jansons – alla han mål ifrån förra säsongen: https://www.youtube.com/watch?v=ojTGwdAzWkU&list=PL48tNt8HKzkyoOcQlRldKLGsloPHth9Hj&index=8&ab_channel=LatviaHockeyGoals

  Blir spännade att följa följande lagbygge.

 20. AiU skriver:

  Lite ofattbart att släppa Bergman då han bidrar med mycket, främst vid sidan av isen. Enligt egen utsago var hans plan att följa VIK så länge som möjligt och förhoppningsvis vara med om att ta med laget upp.

  Sägs även att detta besked kom i Fredags per telefon. Att låta en sådan trotjänare lämna på det sättet är inte värdigt enligt mig och många andra. Faller korthuset även nästa år lär det inte bli roligt för någon i ledningen, främst NJ. Tycker NJ värvar bra och intressant, samt verkar ha lagt en tydlig bra plan framöver. Sådana här grejer förtar dock trovärdigheten hos honom och den övriga ledningen och administrationen.

  Ser vi till truppsituationen finns det i min mening plats för Bergman. Folk kommer skada sig och ha formdalar. Chanserna att han sitter på läktaren hela säsongen (Om vi säger att han skulle vara 14 forward) är i princip obefintliga. Känns bittert när en sådan som Engstrand (som jag för övrigt tror kan ta kliv) tillåts spela som han gjorde och prioriteras i ordningen. Såklart också en kostnadsfråga men ser inte att billigare alternativ har fler fördelar samt att en sådan spelare isåfall lätt kan finansieras via sponsorer och supportrar.

  • HockeyFarsan skriver:

   Otroligt tråkigt med Bergman, man behöver ha kvar nån ”kulturbärare” och inte bara nytt folk. Tycker som AiU att det borde kunnat gå att behålla Bergman.