Imponerande projekt på flera sätt, en första rapport inför premiären i Karlskrona & scout om Spencer Abbott (ex-Frölunda) ny i Mora

Fredrik Johansson är en av få kvar från SHL-kvalet då VIK sist mötte Karlskrona. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det börjar onekligen dra ihop sig. För klubbchef Mats Brokvist och den i dubbel bemärkelse store f.d. VIK-backen Andreas Lindh (13 VIK-säsonger varav 12 med positiv plus/minus) börjar det redan imorgon.

Tillsammans med några tappra VIK-fans ska de alltså cykla från Västerås till Karlskrona (!). En rejäl sträcka på nästan 50 mil. Det blir väl typ ett Tour de France i miniformat.

Detta för att samla in pengar till samhällsprojektet ”HighFive”. VIK och High Five har bland annat ett samarbete med S:t Gertruds skola för att få fler att prova på ishockey:  Läs mer i VLT: ”Viktig få in idrott i sitt liv”

Det är bara att lyfta på hatten för Brokvist & Co. Denna klubbchef sprudlar verkligen positiv energi på många sätt.

***

Mikael Frycklund (vänster) var med då i kvalet våren 2015 och lär kanske känna lite extra att möta KHK igen nu för första gången… FOTO: RUNE ÅHLÉN

Fått lite info från Karlskronafolk för att börja snacka upp fredagens stora premiär och VIK:s återkomst i Allsvenskan:

”Det är bra i KHK trots en fylleskandal. Alla jobbar för varandra nu. Det är valpigt men det märks att laget har kul ihop. Det är mycket mer skratt och transatlanterna pratar om vad som är det bästa för gruppen i år – så var det inte i SHL. Där gick stjärnspelaren och begärde att få bryta kontraktet i oktober förra året…”

”Förstafemman är riktigt het. Tror KHK;s offensiv kommer handla mycket om Justin Crandall, Niklas Johansson och tungt meriterade Marcus Paulsson. Folk som känner Paulsson säger att det märks att pressen är borta och då rötäggen försvann. ”Det är kul med hockey igen”. ”

***

Mora, där Mathias Bromés succé fortsätter med två mål i SHL-premiären, har värvat Spencer Abbott (ex Frölunda). Talade med en NHL-meriterad scout:

– Jag gillar Abbott mycket. Offensiv producent. Väldigt bra i PP. Bra handledsskott. Bör åtminstone göra Moras power play bättre. Men det är ingen spelare du vill ha på isen om du leder med en minut kvar…