Inför Almtuna med Morgan Hassel: ”Vår fart gav AIK problem och måste säga att många kvarvarande spelare ser ut att tagit steg redan”

Isak Skedung och Co. kan snart ses i immiga små träningshallar och annat. Hockeysuget börjat infinna sig! Och hur kommer årets försäsongströjor se ut? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På tisdagskvällen är det dags för en ny alldeles underbar försäsongskväll i Gränbyhallen mot Almtuna. Det är något visst med dessa försäsongsmöten i små gemytliga hallar med en massa trevligt folk och andra begivenheter.

AIS har sedan mötet sist (då upplänningarna vann i ABB Arena med 4-3) förstärkt med förre KHL-backen Nikolai Belov, 32, som gör en Charlie Cook och återvänder till hockeyn efter två säsongers vila. Sympatiske Tony Mårtensson vet nog vad han gör då han plockar in sin förre lagkamrat.

Bloggen fick en avstämning med assisterande lagkapten Morgan Hassel inför matchen:

– Mot Almtuna kommer vi bygga vidare på våra grunder och ta med mycket bra saker från AIK-matchen (6-1 i lördags), säger Morgan.

– Det kändes som att vår fart skadade dem väldigt mycket. Sen gjorde vårt hårda jobb att vi kunde försvara oss tidigt och vända spelet. Men vi har fortfarande saker att jobba på, så de här matcherna är viktiga för oss.

Hur skulle du beskriva året backsida, och vad som skiljer mot ifjol?

– Jag tycker backsidan känns riktigt stadig, med en bra mix av olika spelartyper. Svårt att säga vad det är som skiljer, tyckte den var riktigt bra i fjol också.

Hur ser det ut på forwardssidan i dina ögon?

– Tycker många nya har kommit in med härlig positiv energi och bidragit direkt i starten här. Sen måste jag säga att många som är kvar från förra året ser ut att tagit steg redan. Ser riktigt intressant ut!

Vilken/vilka kvarvarande spelare har tagit störst kliv i dina ögon?

– Som jag sa har många sett bra ut, men ”Gurra” (Gustav Lindberg) har fått en bra sommar, så han har sett pigg ut. Sen Skedung och Wikman har också sett bra ut. Kenny (Källström) har fått en riktig sommarträning inför denna säsong, så han är förberedd på ett helt annat sätt än förra säsongen.

Hur känns det själv, har du också tagit kliv?

– Jag tycker det känts bra i början här, jag tror absolut jag har och kommer ta kliv. Har utvecklats för varje säsong jag haft Thomas och nu Lasse förra säsongen.

Bloggen tycker du kanske tagit lite mer offensiva initiativ nu i början, håller du med om det?

– Nja, kanske, men det är ingenting jag tänkt på. Självklart kan jag följa med upp om tillfälle ges, men oftast spelar jag med en lite mer offensiv back, säger Morgan, som faktiskt gjorde hela 59 poäng under två säsonger i starka SöderEttan för Kallinge 2011-13. Så någonstans finns uppenbarligen lite latent offensiv där hos kvalhjälten…