Inför Almtuna-Västerås: Vilket håll bär det åt – var de två första segrarna lite av ”överprestationer” eller ej?

Efter ett litet magplask borta mot Timrå är det redan på lördagseftermiddagen ny bortamatch i Uppsala, mot ett Almtuna som slog Leksand hemma senast.

Det är fortfarande tidigt och kanske var det många som svävade iväg lite efter de två första storstilade VIK-segrarna. Mot Timrå var dock VIK högst mediokra och kom kanske tillbaka på jorden lite.

Lite är det nog så att matchen mot Almtuna kommer ge besked om de två första matcherna var det ”normala” VIK eller mer av överprestationer.

Emellertid går det inte att förvänta sig många mål eller mycket av spel borta just i gamla Gränbyhallen, numera Metallåtervinning Arena. Där är det tight och tufft och extremt svårt att få till något spel. Dessutom är Almtuna, som många andra bottentippade lag, fyllda av energi så här tidigt på säsongen.

Vi kan således inte begära att VIK ska glänsa spelmässigt men vi får hoppas att laget går in med 100 % fokus och inte bjuder Almtuna på en massa power play och chanser. Ofta blir det oerhört målfattigt i Uppsala så det gäller att tighta till bakåt i första hand.

Räkna också med att VIK-ledningen hårdgranskar många spelare i laget just för att avgöra hur laget på bästa sätt kan förstärkas.

1 svar

  1. Mr H skriver:

    När VIK överpresterar – säg till mig då! Samma gamla vanliga torka i målskyttet och och brist i teknikerna. Var är uppspelen och orken? Flopp igen. Det här laget ska man mosa om man är något. Av någon anledning så hinner andra lag med att bygga sitt i tid, för i stort sett samma pengar. Eller…?