Inför Djurgården – VIK Hockey: Fjärde raka?

VIK Hockey vann ytterligare mark i kampen om den tredje kvalserieplatsen igår när Oskarshamn stod för motståndet.  I morgon onsdag åker VIK Hockey till huvudstaden där mesta mästarna håller hus.

4-3 och tre nya pinnar mot IKO igår.

Motståndarna: Djurgårdens IF

Att komma direkt från elitserien ner till allsvenskan är ingen dans på rosor vilket klassiska Djurgården bittert fått erfara under året. Inledningsvis imponerade inte Djurgården alls och laget hade stora problem att få igång sina stjärnor.  Men ju längre serien har gått, ju mer har Djurgården blivit ett lag som i allra högsta grad är att räkna med i slutskedet av grundserien.

Om lagets etablerade toppspelare hade svårt att prestera i inledningen av säsongen har det vänt vid det här laget. Idag toppas lagets interna poängliga av kultfiguren Kristofer Ottosson som har hela 17 säsonger bakom sig i djurgårdströjan. Snacka om hjärta för klubben.  En annan spelare som redan fått ett erkännande på allsvensk nivå och som med stor sannolikhet antingen spelar i Elitserien eller NHL om några år är den blott 19-åriga Pontus Åberg som snittat 0.7 poäng /match under året.

Att laget vaknat till liv ordentligt är det ingen som tvivlar efter gårdagens hemmamatch mot Malmö. Djurgården hamnade tidigt i brygga och låg som mest under med 3 mål. Men på något smått fantastiskt sätt lyckades stockholmarna vända underläget på åtta minuter och tillslut kunde 08-orna vinna på straffar.

Sam Marklund har varit en väldigt nyttigt tillskott i Gulsvart såhär långt.

VIK Hockey

Sexpoängsmatch i Stockholm i morgon för Västerås eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan VIK Hockey och Djurgården som ligger på tabellplaceringen ovanför. Vid vinst går VIK inte bara om Djurgården, utan har chans att få rejält häng på BIK Karlskoga som ligger ytterligare två poäng ovanför, med totalt sju matcher kvar att spela.

Mot Oskarshamn bjöds västeråspubliken på en match med två ansikten. En förstaperiod där VIK höll i taktpinnen och bjöd på fint passningsspel, fart, farliga chanser och mål. Samt en andraperiod där ett lamt Oskarshamn vaknade till och stundtals spelade ut VIK.  Lasse Johansson i målet var omutlig under långa stunder, men visade sig mänsklig vid några tillfällen och fick släppa in totalt tre puckar bakom sig. Tack och lov fick de Gulsvarta med sig tre poäng efter en kontrollerad panik i slutminuten.

Den här säsongen har VIK plusstatistik på Djurgården och förhoppningsvis kan statistiken utökas något trots spel på bortarink.  Men i morgon skrinnar Stockholmarna ut på isen med ett galet självförtroende på topp.

Jonas Emmerdahl saknades mot Oskarshamn och missar ev även matchen mot Djurgården.

Matchtips: 3-5 ( Öppen kasse, Leisenring avgör)

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:82:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:0:"";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"301403439315972096";s:5:"pDate";s:19:"2013-02-12 19:52:34";}}
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:69:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/vik-oskarshamn.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto