Inför Malmö-Västerås: Två motståndare med flera likheter

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Varken Malmö eller Västerås är nöjda med sina respektive säsongsinledningar. Båda lagen haltar i tabellen och har stora problem med både effektivitet och försvarsspel. Ikväll är det dock ett av lagens likheter som förvandlas till en olikhet.

Niklas Johansson gick tillslut ifrån sina egna ord om att nya spelare kunde trassla till det för gruppen. Under torsdagseftermiddagen landades två nyförvärv, ett lån från HV71 i form av unge Erik Andersson och den betydligt mer erfarne Stefan Gråhns. Oavsett vilken klass spelarna håller så är det två viktiga nyförvärv för att väcka den redan befintliga gruppen.

Gråhns är en spelare som man i princip vet vad man får ut av. Som ung var han en poängplockare och kunde avgöra matcher genom att leverera en otrolig passning eller själv sätta ett mål, men under karriärens gång har hans sätt att avgöra matcher ändrats. Gråhns har istället blivit en grovjobbare och som försöker göra det jobbigt för motståndaren. Hans bredd i spelet kan möjligtvis liknas med Marcus Söderkvists dock med lite bättre offensiva kvaliteter. Han kan säkerligen bli en positiv injektion i laget och möjligtvis ett föredöme i hur man jobbar hårt i varje byte.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Läget i laget är att skadan på Williams ska vara så gott som återställd och det finns stor chans till att han återgår till spel mot Malmö. HV-lånet Erik Andersson kliver in i laget, Jonas Fransson vaktar kassen och vi kan vänta oss kedjor liknande de mot Karlskoga.

Malmö har inte heller öppnat serien som de velat, dock har de ett bättre läge i tabellen då de bara är åtta poäng bakom serieledande Vita Hästen jämfört med Västerås tretton poäng. Under de första tio omgångarna har Malmö utan tvekan varit det spelförande laget i varje match. De har skjutit mest och varit överlägset i puckinnehavet men trots det fått resultaten emot sig. Precis som hos Västerås så är det en stor ineffektivitet som drar ner prestationerna och även poängskörden.

Det finns flera likheter mellan kvällens motståndare. Skåningarna har inte heller fått i ordning på sitt målvaktsspel. Pontus Sjögren som i fjol kom upp stort och många gånger var en klippa i målet är långtifrån sin fjolårsstatistik. 88,91% är en dyster siffra för Sjögren men den har förmodligen sin förklaring i att han inte får speciellt många skott emot sig per match. Malmö är som sagt det spelförande laget i stort sätt matcherna igenom och släpper därför inte igenom mycket. Det är svårt som målvakt att hitta rätt känsla när man ibland bara för göra ingripanden var femte minut.

_RL_4877

En sak som inte får glömmas bort är att Jonte Berg är med i Västerås laguppställning ikväll igen. Alla vet ju att Berg är lite utav en specialist på att göra mål mot just Malmö.

 

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/2e1bd66e539255a392d21ece70cb9a54/tumblr_n1g4qwEfnX1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Taggen - AvatarLeifTaggTaggen

@VIKFanCentral Riktigt kul med JJ. Han har gjort ett grymt bra jobb sedan dag 1 i klubben utan att få det cred han… https://t.co/NZkXxRlmzO

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Enligt min info pågår inget snack med VIK och PB, klokt nog...

SvaraRetweetFavorit
Nyfiken! 👊💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlinNyfiken! 👊💛🖤🏒

@VIKFanCentral Det du skrev om våld mot kvinnor, håller med till 100%. Tyvärr så tror jag Z har börjat snacka med… https://t.co/t4b3snx604

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Nej, du har en poäng där! Hoppas det talar för att han blir kvar.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto