Gråhns & HV71:s Erik Andersson gör tillsammans med Berg NJ:s nya forwardstrippel komplett inför Malmö

Vik-s nya förvärv Stefan Grahns här spelande i Örebros tröja.

Back in the days. Vi får hoppas att både Fornataro och Gråhns hittar formen från tiden då bilden togs. Gråhns var delaktig då Örebro gick upp med 4+2 på tio kvalseriematcher. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På några dagar har NJ fyllt på lagets forwardsuppsättning. Bakifrån. Med bredd.

Först snabbskrinnaren Jonte Berg, sedan idag lånades unge Erik Andersson in från HV71 och gamle Stefan Gråhns hamnade till slut i VIK. Troligen är alla tre lirare för tredje- eller fjärdekedjan.

20-årige Erik Andersson från Nittorp (precis som Marcus Söderkvist!) fick förtroende hela slutspelet ifjol för HV71. Andersson var bofast som ytter i fjärdekedjan med VIK-lånet Filip Sandberg på andra kanten och lovordas av HV71-fans. Det känns mer eller mindre garanterat att Andersson kommer bredda och kanske till och med spetsa till VIK en aning.

Är Erik Andersson möjligen en ny Sebastian Meijer? Meijer var ju ett lån från HV71 som stannade i VIK och blev under många år en viktig dynamo i offensiven.

***

Gråhns lär vara oerhört välscoutad då han bland annat lirade med Angell ifjol och har ett förflutet i Örebro med Conny, Mitell och Filander. Så här säger en KHK-källa om Gråhns:

”Ingen jättehöjdare men han kom ju in sent och när det var skadedrabbat. Hade nog varit bättre om han fått vara med från början. Han kom in så sent, i ett sammansatt lag. Kastades runt lite på grund av skadeläget i laget. Knappast optimalt. Men han jobbade ju stenhårt men fick väl spela i fel kedja stundtals. Funkade inte med Janne Karlsson tror jag. Hyfsad på rören, envis och stundtals småful. Här var han vinge. Finns lite offensiv också faktiskt.”

***

Onekligen har VIK hastigt och lustigt en mycket bredare forwardssida. Konkurrensen har ökat och det blir lättare för Filander att ställa icke producerande spelare utanför.

***

Som Centralen indikerade redan för en cirka en vecka sedan lämnar bröderna Connolly Leksand. Men enligt uppgifter blir det troligen DEL och olika lag för bröderna.

***

Dessa tre nya spelare lär inte kosta så mycket. Vi får hoppas att dessa ekonomivärvningar gör att NJ får en slant kvar att spetsa backsidan med. Det verkar som planen ser ut så. Hursomhelst var det oerhört viktigt att något hände.

VIK är ett betydligt bredare hockeylag nu jämfört med det lag som förlorade i Karlskoga senast. Det ger hopp inför Malmö borta onsdagskväll.

2 svar

  1. Janne skriver:

    Jag skrev redan förra säsongen att man skulle satsa på en riktig sportchef.

    Tänk vilket LAG VIK kunde haft med ex. Bengtzen vid rodret.
    Ett rätt byggt lag. Inte bara EP-stjärnor.

  2. Gurk-Hawkmoon skriver:

    Helt rätt prioriterat anser jag! Känns bra detta tycker jag!