Isbitar: Malmö och AIK väntar ett VIK som snabbt måste upp på banan & Spencer Machacek på marknaden?

Om vi ska försöka lägga känslorna åt sidan och försöka se nyktert på situationen väntar två ödesmatcher denna vecka. Malmö borta på onsdag och AIK hemma på fredag.

Malmö kommer applicera maximalt tryck mot det för tillfället rangliga VIK-bygget. Vi får se om det nya justerade spelsystemet hinner sätta sig lite till dess.

Det skadar nog inte att VIK fick ett fyra dagar långt break nu. Dessutom hinner kanske Jeremy Williams komma tillbaka. Snipern har verkligen saknats på sistone. Enligt uppgifter ska det inte vara något allvarligt och forwarden ska vara redo vilken dag som helst.

Vid seger i Malmö skulle det ge de extra viktiga personerna i publiken inför fredagens match mot AIK. Kanske kan då VIK-publiken skapa en liknande fin stämning som under fredagsmatchen mot Rögle häromsistens.

Men förlust i Malmö, då lär det bli glest på fredag.

***

Vad Centralen erfar finns tuffe forwarden Spencer Machacek på marknaden, ska finnas en “out” i hans nuvarande kontrakt. Forwarden har fina meriter och skulle kanske kunna ses som en bättre högerfattad version av Kenndal McArdle. Men prislappen ska vara därefter och VIK skulle nog behöva att #bliviktig dubblades kanske för att kunna landa en spelare med de meriterna.

Men det är nog en back som behövs mest. Finns inga pengar kanske man på allvar skulle fundera på att plocka tillbaka Lindh & Mitell från äldreboendet tillbaka till isen igen? De har både spetskompetenser som skulle kunna lyfta VIK, om de inte helt tappat fysiken.

Hursomhelst har insamlingen klättrat upp ganska nära halvmiljonen nu. Alltid något.

***

Lite trist att unga mycket lovande backarna Kristians Rubins och Hampus Larsson hastigt och mindre lustigt hamnat utanför laget. För Larsson är det en repris av ifjol då han faktiskt höll Andreas Lindh utanför laget en tid innan spelet tynade en smula.

***

Annars kanske VIK får försöka hitta något billigare guldkorn i ECHL. Rögle lyckades ju med Taylor Matson. Typ en hårt arbetande lirare som Luke Judson kanske skulle kunna ingjuta ny energi till små pengar?

***

Till sist. Vad hade hänt om inte Brock Montpetit tagit den där trippingen i anfallszon i premiären hemma mot Vita Hästen? VIK spelade trots allt delvis ut gästerna då innan de fick den där gratischansen i power play som de utnyttjade. Lite av en “butterfly-effect” kanske (ni som sett filmen förstår).

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Robban

  Ryktet från andra lag säger “Om inte VIK börjar bra hemma så börjar publiken bua efter 5 minuter”.
  Varför säger ingen till de sk supportrar som står och skriker skit till spelare och ledare???
  Andra lag har publikvärdar som säger åt fansen att stötta laget, vara tyst eller lämna arenan.
  Något att ta efter??

 2. Vimmerbyarn

  Inleder man på samma sätt i första bytena som i lördags och inte åker på utvisning direkt, så känner jag mig optimistisk inför matchen mot Malmö. Var själv på plats i lördags och vill personligen hävda att det enbart rörde sig om REN j-vla otur som gjorde att man hamnade i snabbt 2-0-underläge. Var bara ren slump att de fick spela i 3 mot 5 så tidigt. Tråkigt bara att höra folk stå och och skrika av att det är såå dåligt osv efter endast fem minuter och laget bara haft otur och inget annat.

 3. Marko

  Saker som jag “nyktert” erfar och lägger i facket: HELT OBEGRIPLIGT! är nummer 1: Coach Filander sa att han inte drog sig för att bänka spelare oavsett namn/nummer på tröjan om dom inte levererade? Är det någon som tycker att McGrath, Fornataro och Johner har gjort sig förtjänta en plats i startuppställningen? Nummer 2: Man ställer Rubins och Larsson utanför laget? Men kom igen? Har Rubins tacklats för mycket och så dålig har inte Larsson vart att han förtjänar hamna utanför! Nummer 3: Varför i helvete, rent ut sagt, är det så tyst i hela föreningen? Vill man verkligen reta upp oss, den lilla supporterskaran som står fast, så har ni lyckats alldeles förbannat bra! Det här är ju löjligt?! Nummer 4: Jagar Filander en toppnotering på floskeltoppen? Här är det mycket snack och ingen verkstad alls eftersom verkstaden redan har brunnit ner! Nummer 5: Att ingen i VIK såg att denna start på säsongen var på inkommandes är inget annat än ett stort mysterium! Nummer 6: Spelsystemet, avsaknad av ett spelsystem och total avsaknad av disciplinära åtgärder för spelare som skiter i att göra sitt förbannade jobb är ett SKÄMT!

  Inser nu hur mycket Andreas Lindh saknas som pådrivare i laget! Jag har en känsla av att han som en del i laget inte riktigt “tillät” lagkompisar att totalt klappa ihop och lägga sig ner och dö utan tog tag i grejerna och tokpeppade tills spelaren i fråga stod upp själv. Helt ärligt så tror jag att hans beslut om att sluta med hockey satte sina spår på försäsongen och det så tidigt som på barmarksträningen redan. Andreas Lindhs fysiska närvaro och hans syn på träning och hans förmåga att träna brutalt hårt är något som satt djupa spår i och med att han sluta. Är övertygad om att hans ledaregenskaper på och på sidan av isen skulle ha gjort om inte hela skillnaden så en väldigt stor skillnad i alla fall. Det är och kommer vara den stora bristen i VIK i år: Total avsaknad av en ledare, härförare och solid klippa att hålla sig i när det blåser hårt!

  KÄMPA GULSVART!!

Tweets

Mathias Helsing Andersson - AvatarjaghetermathiasMathias Helsing Andersson

@VIKFanCentral Så som jag ser det är att han nu kommer hjälpa JJ och Wikman/Kangas att komma bättre till i offensiv… https://t.co/KcU5HNpWpV

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto