Inför TAIF med Tingsrydskännare: ”Sämre publiksiffror – Tingsrydsfansen nöjda och mätta”

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Efter två raka segrar är det ett VIK med i alla fall lite luft under vingarna som möter Tingsryd borta på onsdagskväll. Det är en hall VIK haft det oerhört svårt i under alla åren i Allsvenskan.

Möjligen kommer Christopher Fish tillbaka redan mot Tingsryd. Det är många skadade (Persson, Berg och flera frågetecken) och det lär bli en hel del juniorer som får spela.

Nycklar blir att Lundberg kan hålla sig på sin högstanivå, och att skyttet och markeringsspelet inte droppar allt för mycket. VIK hade svårt att få alla lagdelar att funka i samma match innan de två segrarna.

Positivt är att power play kommit upp till 15 % från 6 % på ganska kort tid, box play behöver upp mer från svaga 68 %.

***

Fick tag i Tingsrydskännaren Matts (på Twitter @_Massee) som nyligen startat Ståplatspodden (www.staplats.se) som främst har fokus på HA.

Hur är läget i Tingsryd?

– Läget är lugnt, bland supportrar känns det tråkigt nog som att förra säsongen gjort många lite nöjda och ”mätta”. Märks bl.a. på publiksiffrorna.

– Laget känns jäkligt svårbedömt, jag tycker egentligen bara att vi gjort en match riktigt bra i 60 minuter. Offervilja och lagmoralen är även i år stora styrkorna. Det känns också som att vi ha ett ännu skridskoskickligare lag i år med ett par nyförvärv (bla. Jacob Dahlström) som är i klass med Emil Forslunds skridskoåkning.

– Powerplay har varit riktigt riktigt uselt, sämre än förra säsongen t.o.m., då var vi näst sämst i HA. Sen har vi haft perioder i matcherna där det verkar som laget helt tappar linjer och disciplin. Individuellt har Johan Eriksson (målfarlig), Christopher Bengtsson (playmaker) och framförallt Niklas Rubin (målvakt) stuckit ut. Rubin är galet bra och Tim Sandberg svajig. Jag blir väldigt förvånad om inte Rubin står 2/3 av matcherna den här säsongen.

– Importerna har inte lossnat offensivt men gör ett bra jobb över hela banan. Särskilt Adam Schmidt har visat otrolig offervilja. Skulle likna Zack Phillips med Kearney och Castonguay förra säsongen. Framförallt Kearney, han behövde 10-15 omgångar för att komma in i det och framförallt ”komma ikapp” med skridskoåkningen. Phillips har extremt mycket i sig och potential att bli en ledande spelare i laget, men han har lite svårt med tajming och skridskoåkning, precis som du sa på Centralen här.

– Utifrån sett känns VIK som minst ett topp-8 lag, men att det kommer krävas lite vinster och självförtroende. Syns att det finns mycket  mer att hämta ur laget. Sen har ni Markus ”Pajen” Persson (ex-Tingsryd). Han är kanske inte spelaren som vänder negativa trender, passar bäst när det flyter på, men poäng lär han ju producera, säger Matts avslutningsvis.