Inför VIK Hockey – Karlskrona: Trevlig helg?

Efter det jobbiga nederlaget i Örebro här om dagen har Västeråsgurkorna laddat om både batterier och bössor för att skjuta Karlskrona i sank.

Sju matcher och ett mål blev det för Johan Larsson som lämnar VIK Hockey omgående och flyttar till Finland.

Motståndaren: Karlskrona HK

För många män förknippas Karlskrona med lumparminnen från marinens örlogsskola snarare än hockey. ”Pop-laget” från kusten har uppmärksammats av en hel del genom diverse hockeytyckare som följt lagets framgångar. Nu när laget tagit sig upp i landets nästa bästa serie verkar inte lagets populäritet har minskat direkt. På sin hemsida stoltserar klubben med att laget hade ett publiksnitt på över 2000 åskådare – i div. II.

Vilka är Karlskrona Hockey då? Klubben själv skriver att ”Karlskrona Hockeyklubb är en liten hockeyklubb med stora ambitioner – och goda förutsättningar att lyckas.”

Ambitionerna är såklart att etablera sig i allsvenskan och förr eller senare ta ytterligare ett kliv i nästa serie. Klubbens ambition som på sikt är inte verkar vara helt orealistisk, sett från tidigare publiksiffror, har börjat sådär.  Det går inte att sticka under stolen med att laget fått en del grus i maskineriet inledningsvis.  Inför säsongen värvades de kanadensiska bröderna Stephenson som förutspåddes vara lagets pådrivare. Storebror Shay som öst i mål i Norge lämnade KHK efter tre poänglösa matcher. Skada i handen var förklaringen och kvar lämnades lillebror Logan, som mäktat med 1 assist och 59 utvisningsminuter på 12 matcher.  Om tuffingen Logan fortsätter i samma utvisningstempo, kommer han att slå sitt rekord från förra säsongen då han satt på botbänken hela 123 minuter på 28 matcher.

Som ersättare plockade KHK in två meriterade herrar vid namn Kent McDonell med ett förflutet i både Skellefteå och AIK, samt Färjestads gamla skyttekung Hannes Hyvönen.  Varken McDonell eller Hyvönen har väl lyckats med att frälsa laget såhär långt. Dessvärre kom ytterligare ett nederlag härom dagen när tränarna Tomas Kempe och Oskar Andersson fick lämna sina uppdrag som tränare efter uteblivna resultat.  Såhär skrev klubben på sin egen hemsida.

”Karlskrona HK meddelar genom sportchef Carl-Johan Höök att klubben beslutat att avbryta samarbetet med tränarna Tomas Kempe och Oskar Andersson. KHK:s tidigare succétränare och nuvarande Team Manager Torbjörn ”Tobbe” Karlsson kommer att ta över rollen som ansvarig tränare och kommer i båset att assisteras av Carl-Johan Höök.”

VIK Hockey slipper Kent McDonell eftersom han är avstängd efter ett rallarslagsmål, men får se upp med ”Karlsson-effekten”.

 

Kan Patrik Berglund hitta nätmaskorna igen efter några matchers måltorka?

VIK Hockey

Trist med derbyförlust och såhär i efterhand svider det såklart. Rapporterna och statistiken från Örebro säger att kexen fick spela mot Lasse Johansson i första perioden. Jocke Fagervalls mannar ryckte upp sig, men det var redan försent.

På presskonferensen efter matchen mot Örebro var Jens Hellgren kritisk mot laget i stort, men tryckte framförallt på, att laget skapade för lite chanser framåt. Med två producerande kedjor är det förstås för dåligt. Glädjeämnen å andra sidan är att trots en dålig första period, rycker laget upp sig i andra.  Ett annat glädjeämne är såklart att Lasse Johanssons form verkar hålla i sig.

Under eftermiddagen kom tyvärr det tråkiga beskedet att Johan Larsson som varit inlånad från Färjestad lämnat VIK Hockey omedelbart. Larsson och Färjestad går skilda vägar och Larsson tillhör från och med idag HPK i finska SM-liga. Därmed försvinner Larsson från truppen och VIK Hockeys brist på offensiva backar blev helt plötsligt väldigt akut. Sist men inte minst vill vi på VIKFanCentral tillönska alla läsare en trevlig helg, inte minst till Niklas Johansson som nog får en ganska hektisk helg på kontoret. God backjakt!

Matchtips: 5-1