Ingen kan klaga på hur het HA kommer bli med fortsatta satsningar: Scout om Brendan Mikkelson i Modo & Björklöven tar in Wallson som tidigare ”gick under jorden”

Brendan Mikkelsson är kanske en av de bästa backarna i VIK genom tiderna. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Man kan inte klaga på satsningarna i Allsvenskan. AIK, Björklöven och Modo storsatsatsar trots pandemin. Karlskoga får ett jättebra lag (som redan är klart?) och Timrå blir såklart att räkna med då Jonathan Dahlén inte har avfärdat en fortsättning.

VIK smyger med där bakom med en fin kontinuitet. Södertälje kan vi såklart heller inte räkna bort efter deras enormt starka andrahälft på säsongen som gick. Detta plus helt okey kontinuitet även där.

Vilken back Brendan Mikkelson var i VIK! FOTO: RUNE ÅHLÉN

Modos värvning av Brendan Mikkelson får nog många VIK-fans att dregla av avund. Mikkelsson var fantastiskt bra under 17 matcher här under NHL-lockouten 2012/13. Sällan har en spelare på kort tid imponerat så med sitt uppoffrande spel och oerhörda hårdhet i både tacklingar och passningar.

Men tiden går fort och det är redan åtta år sedan nu. Den gode Mikkelson fyller 33 i sommar. Bloggen fick tala med en pro-scout som har koll på Österrike där kanadensaren var senast:

– Fantastisk karaktär enligt folk i Salzburg. Men han skadades i början av säsongen (knäet) och hade en trög start efteråt. Åkte sedan på en annan skada. Spelade sin bästa hockey i slutet.

– Skulle gissa att han fått acceptera en stor lönesänkning nu i Coronatider i Modo jämfört med lönen i Salzburg. Jag är ganska säker på att Mikkelson hade närmare 100 000 Euro skattefritt där.

– Numera inte en kille som kommer att ge dig ”wow-känslor”, som många uppenbarligen fick i Västerås. I bästa fall en stadig defensiv back. Inte alltför fysisk även om han ibland står upp för sina lagkamrater. Knappt någon offensiv. Kan vara en ”shut-down”-back mot motståndarnas bästa spelare, säger scouten.

Jonas Emmerdahl, Jacob Dahlström och Brendan Mikkelson 2012-2013. FOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

***

Men en fullt frisk Mikkelson kommer vara Allsvenskans bästa och starkaste defensiva back om denna blogg får gissa. Inte många lär ha en chans i närkamperna, om nu Mikkelson inte bränt allt sitt krut.

***

Och Björklöven sparade inte på just krutet då man tog in högt ansedde tränaren Hans Wallson (två SM-guld med Skellefteå). Detta då Joakim Fagervall drog till Malmö. En källa på insidan som har stenkoll beskrev det hela ungefär så här:

– Wallson är driven, detaljfokuserad och en bra ledare överlag. Kommer bli bra i Björklöven.

– Joakim Fagervall gjorde det ändå bra i år, mycket tack vare att han helt släppte sin egen spelidé och underkastade sig Kenttä till 100%. Bra av ”Fagge”. Men det ska bli intressant vilket spel ”Fagge” kör i Malmö nu. Min gissning är tillbaka till det gamla defensiva. Men tror Wallson är ännu mer ”Kenttä-kompatibel”.

– ”Fallet Wallson” var tidigare klurigt. Han gick mer eller mindre under jorden efter tiden i Zürich. Många sportchefer försökte få tag på honom utan att lyckas. I Zürich blev det ju kaos mellan honom och kollegan Lasse Johansson (tidigare Skellefteå, nu Ryssland). Vet inte riktigt vad som hände, men de pratade inte med varandra på slutet.

***

Allsvenskan 20/21 kommer bli stekhet! (Om vi nu kan fortsätta sköta oss alla och bidra till att stoppa spridningen av Corona…)