Intervju Eddie Davidsson: ”Blev hämmad och det måste vi göra helt annorlunda i spelet”

Davidsson stannade på 8+11 på 43 matcher, +1 och 49,9 % vunna tekningar. Elva assist från en så bra passningsspelare borde vara det minst dubbla. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Eddie Davidsson är en begåvad spelare som dock inte hade riktigt full utdelning denna säsong. Nu får vi en delförklaring:

– Jag missade ju tio matcher på grund av att jag slet av två ljumskfästen i mitten av november och blev väldigt lidande av det resten av säsongen. Det är absolut ingen ursäkt men en av anledningarna att inte bara poängproduktionen blev lidande.

Kommer det läka ihop helt?

– Jag vet inte om det kommer läka ihop helt, men jag får stärka upp andra muskler runt om. Jag skulle väntat längre men det är lätt att säga nu.

Hur var det annars att spela center?

– Väldigt kul var det att spela center, men det var första året och jag har mycket kvar att lära om jag ska spela där i fortsättningen.

Du är ju en playmaker som i dina bästa stunder kan ge dina medspelare helt öppna mål, du borde väl kunna göra nästan 30-40 assist om allt stämmer?

– 40 ass blir det om de gör mål när jag passar dem, haha. Skämt åsido.

Hur vill du se truppen kommande säsong?

– Vi får se vad vi får för sportchef och tränare först. Visst skulle det vara kul om det kom spelare som har sitt hjärta för klubben. Men det är ju inte upp till oss i omklädningsrummet att bestämma eller säga vilka som ska komma eller inte!

Vilken är den bästa tränaren du haft?

– Staffan Lundh som jag hade i Mariestad i två år. Han hjälpte mig mycket och ställde krav på mig. I junioråren var Hellas (Pär Hellenberg) riktigt bra!

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Hur behöver ni spela med tanke på lärdomar från denna säsong?

– Vi behöver spela på ett helt annat sätt borta än hemma tex. och välja våra lägen bättre när vi ska checka eller ställa upp. Det är några av nycklarna i spelet.

– Borta behöver och kan man spela tråkigt, lite mer sarg ut och backa hem lite och spela mer på kontring till en början i en match och se hur det utvecklar sig.

Hur ser du på spelsystem, överbelastning eller ej?

– Jag gillar både överbelastning och man-man. Har ingen större betydelse för mig.

Vad tycker du om Jan Hammars fysträning?

– Jag tycker fysen är bra. Den funkar för mig. Min svaga del i spelet är min skridskoåkning och jobbar hårt för att den ska bli bättre.

Hur ser du på framtiden?

– Säsongen blev inte som vi tänkt oss varken på isen eller utanför men jag tror det kommer något gott utav det som hänt i framtiden.

– Man ser engagemanget direkt nu av fans och företagare runt om i staden och det har redan börjat vänt åt något positivt, menar urvästeråsaren Eddie Davidsson.