Intervju med Kevin Weiskog: ”Jag hade bra lägen i början på serien och hade jag satt nån puck då så…”

Kevin Weiskog var het tidigt och satte fyra fina mål på försäsongen, här i Enköping mot SSK. Men Kevin har senare haft det tyngre med skador. FOTO: RUNE ÅHLÉN (C) FOTOBLOGG

Centralen bytte några ord med lovande powerforwarden Kevin Weiskog som stänkte in fyra fina mål på försäsongen. Men sedan har det gått betydligt tyngre.

Är du återställd från skadan? När åkte du på smällen, vad hände?

– Det är bara bra, är helt återställd från knäskadan sedan två veckor tillbaka (mitten på januari). Åkte på en smäll på en träning men som tur var så var det inga leder eller liknande som blev skadat.

Hur länge var du skadad?

– Jag var skadad i ungefär en månad och det tar ju ett tag att komma tillbaka i samma form som innan.

Hur stor skillnad är det på div.1 och Sura med VIK och allsvenskan? Kevin har gjort 3+1 på tio matcher i Sura denna säsong.

– Om man jämför allsvenskan och div.1 så tycker jag att den största skillnaden är tempot. Allting går snäppet fortare i allsvenskan.

Vad har Jocke sagt till dig om dina chanser att ta en plats och vad du måste förbättra?

– Han har sagt att jag ska köra på och ge allt på alla träningar så får vi se hur långt det räcker.

 Hur har du upplevt säsongen som startade så bra med fyra mål på försäsongen?

– Det har gått tungt under serien, varför vet jag inte. Det började ju bra på försäsongen som du säger med fyra mål. Minns att jag hade bra lägen i början på serien och hade jag satt nån puck då i början så kanske allt hade sett annorlunda ut i nuläget.

– Lockouten påverkade ju en del också men det kan man inte skylla på. Jag hade samma förutsättningar som alla andra. Sen efter lockouten kom skadan så det har inte gått som på räls helt enkelt, men hårt jobb lönar sig så det är det enda jag kan göra i nuläget är att ge allt varje dag, gasen i botten!, säger Kevin avslutningsvis.

***

Vi får verkligen hoppas att Kevin utnyttjar sin stora potential till att bli en riktig powerforward. Stora och tuffa spelare som Kevin med offensiv talang växer inte på träd.