Isbitar dagen efter segern mot Almtuna: Fyra bra kedjor för första gången i allsvenskt mannaminne?

Skönt för Beck att reperara för misstaget vid 0-1. FOTO: JIMMY GERDIN

 

En del positiva förhandsbesked så här långt. Träningsmatch, javisst, men Almtunas tränare Marcus Ragnarsson sa innan matchen att man kommit för att sätta sig i respekt (enligt VIK-oraklet Bosse Wallins blogg) och efter match var Almtunas andretränare Martin Gudmundsson ”märkbart irriterad” på den egna insatsen enligt UNT.se.

Några isbitar från gårdagens försäsongspremiär mot Almtuna (seger 2-1 efter straffar):

  • För första gången på oerhört länge verkar det som laget faktiskt kommer kunna stoltsera med fyra bra kedjor som alla kan etablera spel och tryck. Svagheten VIK haft med fjärdekedjor som i princip inte bidragit offensivt under lång tid i Allsvenskan tidigare kanske möjligen är ett minne blott?
  • Samtidigt är frågan, vilka ska göra bulken av målen? Är det verkligen realistiskt att tro att alla fyra kedjor kommer producera jämnt över säsongen, så att man inte kommer behöva tänka tillbaka alltför mycket på en sån självgående målmaskin som Jeremy Williams?
  • På tal om Jeremy Williams påminde den nye #18 Jonas Liwing ganska mycket om J.W. med samma storlek, högerfattning, nummer och lite lika rörelseschema på blå i power play, hoppas också skottet kan innehålla essenser av likhet…
  • Ett som är säkert är att man måste sätta lagets bästa skyttar (Zetterberg, Beck m.fl.) i fler bra lägen än mot Almtuna.
  • Extra glädjande igår var att de hur vassa många av de kvarvarande spelarna var. Fredrik Johansson, Jesper Cederberg, Morgan Hassel, Alex Lindelöf, Marcus Dahlbom, Fredrik Hetta, Marcus Bergman och Jesper Appel såg alla bra ut även här. Såklart hjälps de av bättre medspelare än ifjol, något som man kanske inte tänker så mycket på när man går upp en division, inte bara motståndet blir bättre…
  • Mikael Frycklund var lika bra som vanligt att transportera pucken långa sträckor och var mer disciplinerad som ny assisterande kapten, men frågan är hur man får ut mest ur #9 i power play.
  • Isac Skedung såg verkligen ut som en naturlig tvåvägscenter och tillsammans med en igår nästan övertänd William Wikman borde Zetterberg kunna få en del lägen över tid.

***

Cupen i Köping. De tre lokala Ettanlagen lär få bekänna färg mot detta speediga Gulsvart som anfaller på bred front…