Jonte B, bristen på bredd/högerskyttar, VIK Support, Zetterberg om värvningar & Lukas valde Tingsryd

Fredrik Hetta utvecklade verkligen sitt tvåvägsspel under Paananen och forwarden har talat gott om VIK till brorsan Henrik. FOTO: RUNE ÅHLÉNFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det mesta är frid och fröjd i VIK-land för stunden. Men friden kan snabbt förbytas till något annat om den relativt skadekänsliga forwardssidan åker på fler smällar.

Även utan fler smällar är fjärdekedjan väldigt grön i dagsläget efter Oscar Petterssons skada då Jesper Cederberg fått kliva upp till tredje. VIK J20 har ju gått väldigt bra, men är enligt många mer en lagmaskin med toppmålvakter än ett lag med stora superstjärnor som direkt är redo att ta plats i ett topplag i Ettan, som dessutom måste hålla allsvensk klass i vår om det ska bli något riktigt kul.

Det är absolut nödvändigt att bredda truppen då det är absolut osannolikt att inte fler skador uppkommer, särskilt nu med matcher mot tuffa lag varje omgång.

Jonte Berg är ett säkert kort och skulle sömlöst gå in i laget. Ser ni vem som är till vänster? FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jonte Berg är ett namn som garanterat skulle stabilisera en fjärdekedja och åka sönder många lag. 30-åringen har hållit igång med Kungsör i trean. Ett annat namn som det talats om är som sagt Anthon Eriksson, där Arbogas sportchef på VLT.se tidigare bekräftade VIK:s intresse.

– Jag vill inte uttala mig om vilka spelare jag är i kontakt med, säger sportchef Patrik Zetterberg till bloggen om dessa namn, men att jag skulle vilja bredda truppen inför AllEttan är ingen hemlighet. Så vi inte blir så skadekänsliga.

– Men som ni vet är ekonomin tuff just och vi vill inte dra på oss några utgifter vi inte har täckning för, menar Zäta.

***

Hopp finns dock då VIK själva startat en kampanj för att få loss pengar till värvningar, plus att VIK Support nu också startar en kampanj, se mer här. Hatten av för de initiativen.

***

Begåvade högersnipern Lukas Zetterberg valde Tingsryd. Synd, för i dagsläget har VIK bara Fredrik Hetta som beprövad högerskytt på forwardssidan. Dock finns backen Robin Nilsson att tillgå som högerskytt i power play, vilket breddar högerskjutandet en aning.

Men i den bästa av världar skulle även någon skaplig högerskytt behöva inhandlas som backup eller kanske till och med förstärkning.

17-årige Simon Falk är en rightare som varit målkung i J20, kanske är det en joker i leken. Eller att Manne Mattisson plötsligt blommar ut fullständigt. Men jag skulle inte kallt våga räkna med det…