Seriesegern klar efter ny storseger mot Grums & de två stora frågorna

Kan Kenny Källström fortsätta bomba in mål även mot bättre motstånd? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK tog 13:e raka segern hemma mot Grums på söndagen. Hemmalaget vann med 6-1 utan att behöva förta sig.

Grums fick det hett om öronen direkt i första perioden mot ett VIK som faktiskt visar spelglädje varje kväll. Extra viktigt var det att nyligen från fjärdelinan uppflyttade Jesper Cederberg i högsta grad var involverad i 1-0-målet där Petter Mattsson var sist på pucken. VIK var nära flera gånger till och gästerna fick mest slå ifrån sig.

Liksom senast mot Forshaga inledde VIK andra perioden någon svajigt, men en kavalkad med tre mål inom 66 sekunder avgjorde matchen i mitten på andra. Först var Fredrik Hetta het framför kassen och forcerade in 2-0. Sedan visade Kenny Källström på nytt sitt enormt fina skott från blå fram till 3-0 i power play.

4-0 var vackert. Robin Nilssons slog en briljant direktpass upp mitt i banan som Niclas Lehmann elegant vidarebefordrade till Fredrik Johansson som med sin allsvenska fart stekte sina värmlänningar.

Till slut 6-1 efter två returmål av Petter Mattsson och Niclas Lehmann.

SAMMANFATTNING

De stora frågorna är: Hur bra är egentligen VIK och hur bra/dåligt är egentligen motståndet i Ettan Västra? VIK spelar en fantastiskt trevlig hockey kväll efter kväll samtidigt som motståndet är svårbedömt.

Spelare verkar utvecklas. Fredrik Hetta, Niclas Lehmann och Alex Lindelöf är spelare som alla tagit kliv under säsongen. Både Lehmann och Lindelöf har fått lättare fötter, plus till tränarna där. Även Pontus Holmberg är nu mycket mer involverad i det fysiska spelet och utnyttjar numera sin snabbhet för att checka sina motståndare.

Kedjan med Skiöld, Bergman och Holmberg hade bitvis lekstuga. Bergman är i en egen klass på denna nivå gällande skridskoåkning med sin kombination av fart och storlek.

I den andra toppkedjan var Fredrik Hetta lekledare som svårfångad rightare tillsmmans med smarte Lehmann och snabbe Allround-Fredda. Även glädjande att Jesper Cederberg tog ett steg framåt i det kreativa i sin andra match som ersättare till skadade Oscar Pettersson mellan Petter Mattsson och Kevin Weiskog.

Fjärdekedjan bestod av Manne Mattisson tillsammans med juniorerna Tobias Smids och Wilmer Skoog. De färgade inte direkt just denna afton. Matchen mot Lindlöven är viktig för att dessa och vid fortsatt förtroende bör de visa framsteg. Även centralt att Cederberg fortsätter bygga kemi med Weiskog & Mattsson. Där har VIK störst förbättringspotential i dagsläget.

Kenny Källströms skottförmåga på blå är inget VIK-fansen varit bortskämda med på senare år. Äntligen en back som verkligen kan skjuta hårt, precist och inte konstant på motståndarnas benskydd, som så många andra klenisar tidigare i denna klubb. Återstår dock att se om Källström kan fortsätta även mot bättre motstånd senare.

Just frågan om hur bra VIK egentligen är som sagt något vi kommer få svar på under den kommande vårthrillern. Men man kan ju inte mer än dominera där man är, som VIK gör just nu. Det är bara att njuta för stunden.

PUCKLIGAN:

5 Fredrik Hetta

4 Marcus Bergman

3 Kenny Källström

2 Alex Lindelöf

1 Pontus Holmberg

HÖJDPUNKTER HÄR.