Katastrofbesked inför Kristianstad då Frycklund är skadad, nu måste JG & Ian rädda VIK och alla backar behöver börja markera & kanske kan NJ trolla fram bra center trots allt

Ian Blomquist. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Kommande dygn blir ännu viktigare än vad vi trodde gällande Västerås IK:s framtid.

När vi inte trodde saker kunde bli värre hände precis det som inte fick hända. Lagets ende toppcenter Mikael Frycklund missar två veckor efter fraktur i foten. #9 ska tydligen spelat på sprutor några matcher, men har ändå varit lagets klart bäste center, som vanligt, på sistone.

Det ser inte ljust ut för VIK som i princip bara har fjärdecentrar nu, plus en backsida där knappt bara cirka hälften kan spela solitt försvarsspel. Och en yttersida där få kan skjuta och avsluta (om nu inte Robertsson och Cheek snabbt kan vara med igen).

Men tur i oturen att NJ ändå har en viss möjlighet att göra något toppcentermässigt sista dygnet inför transfer deadline. Kosta vad det vill, ty VIK kan ju inte vara toppcenterlöst i detta så viktiga skede. Att trilla ur HA skulle kosta mångt mycket mer.

Om jag känner NJ rätt jobbas det hårt på någon bra centerlösning, sportchefen ligger knappast på latsidan. Kalla det en pudel, men kanske var jag väl negativ gällande spelarmarknaden i senaste inlägget.

Hursomhelst ligger enormt ansvar på målvakterna nu, samt att Lehterä & Hirvonen på något sätt förmår alla backar att börja spela försvarsspel – bättre sent än aldrig att börja markera.

VIK kommer sannolikt bara orka med 1-2 mål framåt per match nu, utan toppcenter. Då måste JG & Ian – med nyvunnen hjälp av utespelarna defensivt – skruva upp sitt spel till en hysterisk nivå för att rädda kvar VIK i Allsvenskan.

Positivt ändå är att bägge målvakterna har potential till det. Kommande dygn blir ännu viktigare än vad vi trodde gällande Västerås IK:s framtid – som sagt…

18 svar

 1. Stenberg skriver:

  Filip Persson, back från Halmstad till VIK. Fostrad i Frölunda

 2. kenta skriver:

  NJ jobbar till 24 00!!

 3. Peter skriver:

  Lukas Söderlund verkar vara klar för Tingsryd. Det hade varit betydligt närmare att åka till Västerås.

  • Petri skriver:

   Visst, men hur stort avtryck skulle Lukas Söderlund göra i VIK? Helt ärligt behöver inte detta lag en till som bara fyller en lucka…

 4. Mbo skriver:

  Skedung med +11 i ett bottenlag med totalt-29 förtjänar cred. Tyvärr är ju även han osäker närmsta tiden

  • Magnus skriver:

   Håller med, är det någon som vet hur osäker det är framåt för Skedung skulle verkligen behövas nu.

  • Observant skriver:

   Japp såg hur nyttiig han var innan jul när han fick stort förtroende. Bra 2 vägs center.

  • C skriver:

   Framförallt släpper vi knappt in mål när Skedung är
   inne. Som försvarande center är kan överlägsen i laget. Alla ”pucktittar” Micke skriver om gäller inte honom.

   Har fått för mig att han spelar rätt snart igen men mer vad man kunnat tyda på det som sägs från VIK håll. Sen behöver vi ju tänka på ett eventuellt kval nu å att spelarna är pigga tills dess.

   7,5 timme till deadline.. undrar vad som landas. Tror inte NJ vågar sitta utan nyförvärv.

 5. J skriver:

  Kriga på nu och kämpa för att hålla oss/VIK kvar!

 6. Icing skriver:

  Kan inte vara nån vidare form på ”Bulan” eller kroppen helt slut när man inte lyckades få honom ställa upp när man visste status på Fryklund…. överlever vi detta måste vi bara få tur och medstuds tre år framöver…ujuhuj!!!

 7. Musse skriver:

  Är fortfarande tveksam till att det kommer in något nytt. Som laget presterat så borde det isf redan skett och inte vänta till sista timmarna innan deadline. Det som skulle kunna tala för att det jagas en panikvärvning är Fryklunds skada, men den är ju i och för sig redan känd då han tydligen spelat på sprutor.🤔

  • Pelle skriver:

   Brukar ju ändå bli så att det värvas i sista minuten. Kanske beror på att agenterna väntar in i det sista för att få det bästa budet. Rögle tex värvade två spelare idag. Om dessa inte fått napp från SHL så kanske de hade varit kvar på marknaden till imorgon kväll.

  • Koval skriver:

   Håller med. Inte helt 100 på att vi får in nåt. Vi är nog inte högst upp i näringskedjan just nu heller.

 8. Håkan Bråkan skriver:

  En sak jag kan konstatera är att träningarna med finska tränarparet kontra T P ’s tränarteam är som natt och dag. En helt annan energi. Hade dessa finnar varit här en längre tid, så skulle tabellen se annorlunda ut. Vi får hoppas att tiden räcker som är kvar.
  Lycka till NJ.
  Alla till ”hallen”.

 9. Mr H skriver:

  Är det någon som vet statusen på Skedung?

 10. Virre skriver:

  Jardeskog-Albano
  Bohm-Jansson
  X-Gunnarsson
  Östman/Hadobas

  Z-X-Bergman
  Lunsjö-Skedung-Cheek
  Svensson-Dower Nilsson-Robertsson
  Kangas-Speers-JJ
  Eriksson

  I den absolut bästa av världar med Cheek och Robertsson tillbaka snart… Lindelöf bänkas, alternativt byts bort mot en renodlad def. back. Eriksson bänkas och roterar med Robertsson/Kangas beroende på vem som är hetast. NJ plockar fram trollspöet och Salminen tradeas mot en toppcenter i Liiga?

  Spännande timmar väntar…

 11. C skriver:

  Just nu går det mesta emot. Dock kan vi andra utanför egentligen bara påverka en enda sak och det är att gå på matcherna och stötta laget oavsett hur spelet ser ut eller om vi vinner eller förlorar.

  Rädda oss kvar så kan vi ta nästa säsong och olika satsningar om 8 matcher.

  Jag tycker att alla som har möjlighet ska ta sig ner till hallen de sista 4 matcherna. Spelarna påverkas
  väldigt mycket av oss i publiken just nu.