Marcus Bergman om sin utveckling, det nya laget och att spela med Östman & Skinnars: ”Vi har ett snabbare lag och de är duktiga att hitta passningar”

Bergman hyllades tidigare av Conny S. efter sitt dominanta kval i våras trots lång skadefrånvaro och 26-åringen har blivit en nyckelspelare även i HA. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Marcus Bergman tog ett stort steg framåt i sin utveckling under fjolårssäsongen. 25-åringen kom tillbaka efter en lång skadefrånvaro ifjol och bidrog stort till VIK:s starka avslutning på den lyckosamma kvalserien med sin fart och sitt mål- och poängsinne.

– Den personliga målsättningen med min säsong är att fortsätta på den inslagna vägen jag avslutade på i våras och bli en ledande spelare offensivt i år igen, säger Marcus till bloggen.

– Det kändes som jag växte och spelade bra hockey på hög nivå. Trivdes med gruppen ifjol och ska bidra till att vi får ihop det lika bra i år.

Har du någon personlig målsättning, typ 15-20 mål, vore väl rimligt?

– Klart man har lite egna målsättningar, men dessa vill jag hålla för mig själv.

– Man vill alltid bli bättre på allting, men mitt fokus är att bli så bra jag kan på mina styrkor i skridskoåkningen och målskyttet och utnyttja det.

Hur har ni startat veckan nu?

– Första passet i måndags var bara känna på grejerna utan något tydligt mål med träningen. Första ”riktiga” träningen var tisdag. Bra fart för att vara första passet och lite knackigt på de flesta håll, men en bra första träning överlag.

– Vi hade fystester innan semestern och vi ska ha det nu snart igen, men tränarna håller på den överraskningen exakt när det blir (skratt).

Hur är det att spela med Östman och Skinnars?

– Båda två är skickliga spelare som jobbar hårt i alla zoner, duktiga på att hitta passningar.

– Nu har vi bara gjort två träningar men det verkar bra än så länge, de kan hitta mig med pass i fart och jag kan öppna ytor åt dem.

Kan du se några skillnader på isen jämfört med ifjol?

– Svårt så här tidigt att dra några jämförelser. Det jag kan se så här långt är att vi har ett snabbare lag i år och fler spelare med rutin från spel i högre divisioner.

Hur var onsdagens träning?

– Ungefär samma träning som tisdagen, fokus på att sätta grunder i olika moment på isen och prata om vår spelidé, säger Marcus avslutningsvis.