Mer inför Södertälje med SSK-kännare & fler namn på marknaden – bland annat DeSimone

Det finns fortsatt många intressanta namn på den europeiska spelarmarknaden. Här är några som aktivt söker jobb på denna sidan Atlanten:

Forwards: Kris Newbury, Phil DeSimone (ex Södertälje, Björklöven), Brodie Dupont och Jared Gomes. DeSimone var ju en spelare NJ slogs med just SSK om en gång i tiden.

Backar: Frederic St-Denis, Keaton Ellerby, Kevin Hecquefeuille och Mike Brennan.

***

Så här säger Andreas Häggström, journalist och SSK-supporter som bland annat driver SSK-podden, om läget i sitt lag inför kvällens möte mellan Södertälje och Västerås:

– SSK inledde bra, fortsatte ganska uselt, men vände överraskande mot Oskarshamn senast. Man var verkligen nere för räkning där vid 3-0 men lyckades på något vis nå 3-3. Det trodde nog ingen.

– Vi har haft jäkligt svårt att komma till i fem mot fem, och har i flera matcher klarat oss undan tack vare ypperligt målvaktsspel av Alexander Sahlin, samt ett bra power play-spel. Power play-spelet har dock gått upp och ner på sistone och tappat lite i effektivitet.

– Det har varit ett ordentligt pusslande med kedjor från Mats Waltins sida. Dels för att få igång spelare som inte riktigt kommit till sin rätta, som Schumacher och Maegaard-Scheel, och vår tidigare ”superkedja” med Holm, Weigel och Nyberg har splittrats till och från.

– Hittills är det väl fjärdekedjan, med Olofsson, Kallmert och Lindbäck, som har överraskat mest. De är otroligt viktiga för SSK. De gnuggar men bjuder också på offensiv kraft. Duktiga på att hålla kvar SSK i offensiv zon. Weigel har visat att han håller för Hockeyallsvenskan, och bakåt är det hemvändaren och ur-SSK:aren Marcus Bohman som har visat allra mest. Väldigt uppoffrande spel från honom.

– Såväl lagkapten Skinnars som giftige Holm, våra två kanske bästa målskyttar, har varit petade på sistone. Det kan man ju ha olika åsikter om, att bänka våra enda riktiga målskyttar, men de har svarat upp bra på Waltins markeringar och levererat efteråt.

– Jag känner spontant att SSK behöver ”sätta” två toppkedjor som verkligen fungerar. Men Waltin har faktiskt lyckats med att få igång Schumacher och Maegaard-Scheel. Båda har helt klart godkända insatser bakom sig. Helt klart lyft jämfört med inledningen av säsongen, menar Andreas.