Montpetit glänste med tre assist då hårt kämpande Karlskoga besegrades

Montpetit var svårstoppad även för en rutinerad back som Jens Skålberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På tisdagskvällen var det hemmapremiär för det nya VIK. Det slutade med 4-1 i VIK:s favör inför 1600 åskådare.

Brock Montpetit var kvällens behållning, tillsammans med Mikael Frycklund. Först fixade den snabbe amerikanen efter en fin rusch och en väl avstämd passning till Frycklund 1-0 efter fem minuters spel. Det var ett mycket fint direktskottsavslut av Frycklund. Sådana direktskott vill vi se mer av!

I andra perioden kom Karlskoga ut riktigt hårt och nästan tokkörde första halvan av perioden. 1-1 kom också efter fin pass av nye BIK-”pesten” Christian Berglund där tidigt hyllade Jesper Olofsson distinkt tryckte in pucken bakom Bjurö.

Som alltid när man tokjagar tröttnar man lite och VIK kom tillbaka. I power play visade Angell kyla då han serverade Conny som hittade nät med ett fladderpucksdirektskott fram till 2-1.

Det var lite handgemäng som alltid mot BIK, vilket bryter av lite träningsmatchstristess.

I tredje perioden kom BIK ut hårt men VIK-defensiven var tät och lät BIK:arna åka sig trött på utsidan. Vi kan konstatera att det verkar som VIK-defensiven fortsatt inte har alltför många håll.

Sedan drog den mycket elegante Montpetit upp tempot och hittade Helmersson som också sköt direkt (?) och 3-1 var ett faktum. BIK anstormade och hade under matchen två i virket.

I slutade serverade Montpetit ett dukat bord då Söderkvist satte 4-1 i tom kasse.

Sammanfattning

Montpetit var mycket bra, samma för Frycklund som verkligen har lyft i alla aspekter av spelet. Det kan vara en kedja för att stanna. Eddie Davidsson har defintivt tekniken och spelsinnet, men lite frågetecken för farten där fortfarande.

Montpetit verkar vara väldigt komplett med vass skridskoåkning, spelsinne, mycket fint passningsspel och ett mjukt rörelseschema. Verkar kunna avsluta också, det såg vi i Leksand…

Conny blandade och gav. 21-årige Frycklund var återigen en av de främsta! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG 

Johner såg seg ut på rören i kedjan med Conny och Freddan. Conny ett ständigt orosmoment och hans förmåga att transportera puck är fin. Conny borde kanske skjuta mer för att bli lite mer svårläst. Conny bevakades verkligen stenhårt av BIK:arna, vilket gav andra mer utrymme. Freddan solid som vanligt, men såklart inte lika spetsig som Williams som kanske kommer in här.

Kedjan med Svedlund, Mastomäki och Weiskog var anonym. Saknades lite tryck i benen och i spelet på alla där denna kväll. Vore som sagt kul att se Mastomäki med fräschare ben i mer rutinerad omgivning. Svedlund fick förtroende i box play.

Oscar Pettersson och Lindelöf fick välbehövlig energi av Bromé som åter äntligen var tillbaka. Bromé gjorde en bra match och känns given som energispelare i laget. Pettersson saknar kanske lite fart och styrka i dagsläget, men har bra spelsinne och teknik. Lindelöf verkar vara en stabil och smart centertyp, som kanske skulle behöva vässa skridskoåkningen ett snäppt för att på allvar hota om en plats.

Det blev lite kurr… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På backsidan är Angell- Fredriksson ett tänkbart framtida backpar fortsatt. Gillar båda skarpt. Fredriksson kommer troligen bli nyttig i vinter med sina bra beslut och bra fart för sin storlek. Bra att Fredriksson visade lite humör också då lille Calle Berglund tjurnade till.

Emmerdahl- Jonsson är också ett mycket stabilt och följsamt backpar. Kanske också är här för att stanna. 22-årige Emmerdahl ser ut att ha gått framåt i år och kan nog bli en riktig allsvensk toppback. Känns starkare i kroppen med bibehållen rörlighet och fart.

Bjurö gjorde en solid debut. Släppte några returer rakt ut, annars mycket lugn och metodisk. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Söderkvist- Helmersson är ett helgjutet tredje backpar i vilket allsvenskt lag som helst. Lägg till lovande Hampus Larsson, som gjorde en mycket bra match i afton. Detta plus Linnarud (inte ombytt) så har VIK troligen en solid backsida.

Helmersson stod upp mot Wessner. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det som ser ut att behövas är precis som NJ sagt tidigare en kraftig och tuff forward som sätter respekt i motståndarna. Man såg i afton att det kan behövas ibland och det behövs alltid när det vankas kval…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://31.media.tumblr.com/3c53b5871f69e107d7e063a84c0d0262/tumblr_na7o0g3h2N1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@SeClaes Bra efterforskning. Som jag skrev i tråden från @VIKFanCentral så verkar det beror på vart det händer. Men jag håller med dig. 💛🖤🤍🏒

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@GurkOlle @RohlinTorbjorn Gretzkys slagskottsteknik är helt bortglömd, eller? Idag alldeles för många menlösa drags… https://t.co/F5XTm70oK6

SvaraRetweetFavorit
Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto