Myrenberg från Linköping tätar till ordentligt, trots bra intryck av Svensson avvaktar VIK & hur går det för Pontus Holmberg i Växjö?

Pontus Holmberg. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Jesper Myrenberg är klar som tredjemålvakt på distanslån från Linköping. Men i praktiken är det nog andremålvakt om Samuel Ersson skulle gå sönder.

Myrenberg har nämligen efter sitt succéinhopp i Södertälje tillsammans med Leksands Jakob Hellsten varit Sveriges bästa målvakt i J20 Topp10, trots att LHC inte gått speciellt bra:

Myrenberg fortsätter ligga i topp J20 Topp10 med 93,12 i räddningsprocent i J20 Top 10, dit VIK misslyckades att ta sig.

Helst plötsligt kan alla kring VIK sova lugnare om natten. Snyggt jobbat där.

***

Köpings poängmaskin Anton Svensson gjorde enligt alla som såg ett mycket gott intryck under tisdagens träning. Bra skridskoåkning och skott enligt rapporter:

VLT:s Carl Juborg, själv Köpingsson och gammal spelare svarade bloggen så här på Twitter idag angående Anton Svensson.

Och när man tänker efter en sväng igen på Svenssons poängsnitt på 1,71 (!) i starka AllEttan Norra slår det mig att det är högsta poängsnittet på länge på sådan ändå hög nivå.

Kan någon kunnig läsare ta fram något bättre poängsnitt på liknande nivå?

***

Men trots allt positivt kring Anton Svensson meddelade alltså sportchef Patrik Zetterberg att man avvaktar till fredagens deadline på VLT.se.

Det är ju lite mystiskt och troligen har Zäta med sin begränsade plånbok även andra alternativ. Men riskabelt att kanske någon annan plockar Svensson.

***

En sak som då slår bloggen är att Västeråssonen Pontus Holmberg, som gjorde dundersuccé i VIK i våras, har hamnat som ytter i fjärdekedjan på sistone i Växjö. Lakers har också plockat in tungt NHL-meriterade forwarden Kris Versteeg.

Istiden har också gått ner och senast mot Rögle fick Holmberg, fortfarande inte 20 år fyllda, bara spela 8:34. I tisdagkvällens SHL-match mot Frölunda återfanns Holmberg åter som ytter i fjärdekedjan, knappast en roll som gjord för den explosive forwarden. Istiden var 10:55, även det under hans tidigare snitt i SHL på runt 15 minuter.

Om jag vore Zäta skulle jag slå en signal. Finns ju inget att förlora. Holmberg är poänglös i 19 raka med -7, detta efter 3+4 och 7 poäng de första 16 matcherna med +3.

Och det är enligt alla indikationer högst en forward/center som ska in för att inte röra om för mycket i grytan…