Något svårbedömde Mathias Bromé lämnar för Asplöven: Signal om tydligare roller?

Den store kämpen och poängkungen från J20, Mathias Bromé, tar ny sats i Haparanda. Mathias är en väldigt sympatisk person Centralen önskar allt gott norröver. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Synd, om vi ska vara lite hemmaromantiker, att två lovande spelare sprungna ur J20 lämnat på två dagar. Först var det Jonas Emmerdahl till Björklöven och idag lämnade även Mathias Bromé för nordligare breddgrader, nämligen Asplöven.

Tror det är bra för bådas utveckling att troligen få mer istid och förtroende i nya klubbar. En gemensam nämnare för båda är annars att de är något svåra att sätta i något fack och kanske är det en anledning till avskeden?

Båda är bra skridskoåkare och båda har flera starka sidor, men ingen av dem har varit varken speciellt spetsig framåt eller haft den här riktiga tyngden i det fysiska spelet.

Centralen skrev tidigare att i slutspel verkar man behöva antingen skapligt producerande spelare även lite längre ner i hierarkin, eller spelare som verkligen bidrar i det fysiska spelet, om vi ska förenkla det hela lite.

Att VIK verkar gå i den riktningen förstärks av intresset för Viktor Mårtensson.

4 svar

 1. Mr H skriver:

  Anders – Emmerdahl fick nog sina chanser, åtminstone när jag tittade. Bromé däremot, han kan ha hamnat lite fel, för många olika femmor. Bra i början av säsongen. Ville nog ha honom kvar också.
  Micke – vet Du något mer om Lihagen. En av Karlskronas mest nyttiga. Superkul om han kunde komma tillbaka!!

 2. Gurkputte skriver:

  Tycker helt tvärtom än föregående talare.
  Emmerdahl har blandat och gett,bra matcher varvat med katastrofala matcher, han saknar fysiken för att vara en riktigt stabil back.
  Hade hoppats att han skulle blomma ut i år men icke.
  Helt rätt att släppa han.
  Lycka till Emmerdahl!

  Brome saknar även han fysiken, killen kämpar och sliter men fastnar oftast i hörnen och tappar pucken mot större och snabbare backar.
  Förstår helt Bromes val att lämna, förhoppningsvis utvecklas han mer i ett lag där han får spela i en toppkedja.
  Lycka till Brome!

 3. Anders skriver:

  Mathias Bromé är en spelare som kan vända en match, en ”gubben-i-lådan”-typ som kan skapa chanser från ingenting. Tråkigt att Mathias bryter kontraktet men man måste få istid för att utvecklas. Det är svårt att skapa chanser från bänken… Grattis Asplöven och lycka till Mathias!
  .
  Jonas Emmerdahl har varit en av de bästa backarna i VIK de senaste säsongerna trots att VIK-ledningen inte riktigt gett honom den roll han förtjänat. Enligt Andreas Lindh en av de bästa backar han spelat med.
  Trist att Jonas valt att lämna VIK men samtidigt så tycker jag att han gör rätt. Grattis Björklöven och lycka till Jonas!

 4. erik@Hotmail.com skriver:

  Brome är inte svårbedömd, han är ”poängkung”.Tränarnas oerfarenhet/pondus gjorde så brome/Larsson/mastomäki/lantosi fick backa tillbaka i höstas till förmån för Conny och co. Med en mer erfaren tränare skulle dessa killar varit slutspelets mest avgörande spelare. titta hur andra shl/Ha lag skött sina ungdomar vs äldre och vem är bäst i Saik just nu..