NHL-legenden om Nick Hutchison, plus två andra AHL-coacher om VIK:s nye center: ”Inte rädd för att försöka vara kreativ och tar pucken till obekväma områden”

 

Nu när både svenska fotbolls- och ishockeylandslaget för stunden är sorgliga blåbärsnationer fyllda med egotrippade hel- och halvdivor (annat var det med stolthet och kvalitet i landslagen då jag växte upp – avd: jag är inte bitter…) är det skönt att gå in i VIK-bubblan, trots att det är sommartid.

Men visst är det lite halvtrist att vi uppenbarligen blivit ett slött och bortskämt idrottsland ifrånsprungna (?) av så många andra småländer nu?

***

Bloggen fick tag i självaste Kevin Dineen (ni som följde NHL på 90-talet vet vem det är). Kevin hade Hutchison senaste säsongen som head coach i Utica Comets i AHL:

– Nick är en gedigen, solid och skicklig center med bra storlek. Han har förmågan att lyckas offensivt och är inte rädd för att försöka vara kreativ.

– Han hade problem med skada i år som höll honom utanför vår laguppställning de sista månaderna, men han kommer att vara ett trevligt tillskott till ert lag, avslutar Kevin som hade över 1100 matcher i NHL.

***

Fick även detta utlåtande från Mark Morrison som var head coach för Hutchison i AHL 21-22 i Manitoba Moose:

– Nick tävlar hårt och spelar fysiskt. Han tar puckar till hårda och obekväma områden och har skickligheten att göra saker offensivt.

– Han var en bra lagkamrat här i the Moose och var omtyckt av hela organisationen. Han vinner puckstrider och skyddar trissan bra, han använder sin kropp och styrka över pucken på ett bra sätt.

***

Eric Dubois var andretränare i Manitoba Moose i AHL för Hutchison 21-22:

– Nick Hutchison var en box play-specialist för oss. Bra på tekningar. Bra längs sargen i att behålla pucken och skapa offensivt därifrån.

– Jag är inte säker på att han fick den bästa chansen att producera offensivt med oss. Men han var en pålitlig spelare för oss.

***

Vän av ordning kanske tycker att VIK:s nyförvärv hyllas mer än andra lags här.

Och det kan förefalla så då jag inte bara frågar ”neutrala” scouter om VIK:s värvningar (är ju i första hand en VIK-blogg trots allt), utan här blir det ju även ej anonyma som då kanske inte letar svagheter i första hand. Men lite ger det kanske även att fråga ”icke-scouter”…