Beprövade AHL-ytterns namn till slut ute efter segern i Calder Cup: Shane Gersich med NHL-meriter, Stanley Cup-vinst och bra poängsnitt i AHL

 

Det har viskats länge om att en beprövad AHL-ytter skulle varit klar. Och på torsdagskvällen gick Expressen ut med namnet – Shane Gersich. 26-årigen vann precis Calder Cup (mästare i match 7 i AHL-slutspelet) i kavaj efter en smäll tidigare i slutspelet.

Gersich har spelat alla sina AHL-säsonger i rika storlaget Hershey Bears, och även varit assisterande kapten tidigare där två säsonger. Hershey, känt för sin choklad, ska betala riktigt bra och i det laget är det oerhört tuff konkurrens.

Gersich har snittat 0,41 PPG i AHL och gjorde faktiskt fem matcher (varav två i slutspelet) då Washington vann Stanley Cup våren 2018. På 277 AHL-matcher har det blivit 47 mål och 66 assist för 113 poäng.

Just poängsnittet är väl nästan bara slaget av Nick Schilkeys (Björklöven) 0,48 i AHL av de senaste årens tyngre värvningar till HA.

Ska vara en liten skicklig tvåvägsytter, riktigt snabb, bra man-man och kan byta åkriktning snabbt i hög hastighet och slå sin försvarare på så sätt. Ska ha bra spelsinne och hittar således bra och öppna positioner.

***

Några highlights jag tidigare vaskat fram med Gersich, nr 10:

***

Alltså en mycket snabb lirare som testats på högsta nivå, som ska vara bra över hela isen.

Gersich imponerande i sin första NHL-match våren 2018, se detta citat från coach Barry Trotz i Washington Capitals:

***

Får skissa lite kedjor snart… Glad midsommar!

4 svar

 1. HockeyFarsan skriver:

  Har oxå kollat lite klipp på våra nya transatlanter. Ser väldigt intressant ut. Ska bli kul att se om det blir lite mer direkt spel framför mål, framför allt i pp där det vart ett bedrövligt rundpassande.

 2. Bra jobbat NJ skriver:

  Kollade på Youtube klipp med Shane Gersich mål nu på midsommar morgonen. Ser intressant ut definitivt ingen Lacobellis.

 3. C skriver:

  Svårt att se honom misslyckas i HA.. Micke, är det han du suttit och hållit på senaste veckan eller någon annan?

 4. Peter T skriver:

  En mycket intressant spelare till ett redan spännande lag.
  Men vadå ”på torsdagskvällen gick expressen ut med namnet”!?
  Skulle galenhöken hållit på denna värvning??
  Av respekt då eller??