Ny förlust mot AIK men faktiskt finns litet slutspelshopp fortfarande då även Kalmar föll

FOTO: RUNE ÅHLÉN

35 svar

 1. Boston skriver:

  Man måste bryta kontraktet med kaptenen till nästa säsong! Han har så mycket fel i egen zon och orsakar så mycket skada hela tiden tyvärr.

  • Pelle skriver:

   Han verkar ha tappat det han hade för några år sen. Ser ut som att han styr in 2-2 tyvärr.
   Och offensivt så skjuter han inte alltid i bästa lägena. När motståndarna täcker så sätter han ett skott utanför för att det inte ska täckas. En annan gång har han bra vinkel och kan få igenom skottet, då letar han pass, men hittar inget och chansen är borta.

 2. Fredrik skriver:

  Ju mer jag funderar ju mer känns det som att Popovic vore klockren som assisterande tränare om inte annat. Hans erfarenhet – både som spelare och ledare kombinerat med att han efter alla år i Nordamerika och NHL skulle kunna funka som klockren kommunikatör med transatlanterna.

 3. Stefan skriver:

  Förövrigt …. Det kändes lite märkligt att alla låtsades som att SHL 2024 satsningen bara rullade vidare som om ingenting hänt efter förra säsongen. Det var väl uppenbart att den havererade då och behövde en ombootning. Men det fanns väl kanske sponsorkontrakt som skrivits på det viset.

 4. Patrick skriver:

  Lite reflektioner. Var NJ med på 2024?! Alltså nått han fick ärva. Var för ta NJ in så mycket Transatlanter? Jo för annars att kommer vi aldrig gå till shl, Vik kan inte har inte råd med att värva en Komarek varje säsong ( NJ tack för en grym värvning ). FS på tv 4 är en pajas som vänder kappan efter och JT ska vi inte prata om. FS Står och säger att man måste lägga en långsiktig plan för att gå upp. Ja va fan är 2024???jo en plan, FS Ha koll innan du utalar dig. Sen så kan man kan åena sidan värva transatlanter men åandra sidan inte.? Alltså 2024 var ett mål som vi inte nåde men vad tror man det finns inga garantier, det är idrott vi håller på med. Kolla löven har försökt 6-7 ggr men har ännu inte lyckas. Modo 4-5 grr.Men i V-ås är domedagen kommen. NJ har varit här en säsong har bevisat bra resultat, vi har tur att vi har NJ. Lägg en plan som innebär att vi, ska upp någon gång, VI SKA UPP . Sist när NJ var här så blev vi 5-1 Så nära har vik inte varit att gå upp sen 2015 Jag är rädd att folk i Vik skrämmer bort han.

  • Musse skriver:

   Håller med dig, lite larvigt att hänga NJ för 2024 planen som han fått ärva. Sen tror iaf jag att det hade gått fan så mycket bättre om han värvat 6 st transatlantbackar också. De är vana att spela på liten rink och ta snabba beslut, inte tänka i hundra år och spela fast sig för att man är långsam i tanken. Vi har ju färska exempel med Leduc, Roe och Albano.

  • Stefan skriver:

   Hade Karlskrona en plan?

 5. Chrille skriver:

  Som alltid fungerar inte bra spelare i Västerås, men är bra både i klubben innan, och efter Västerås. Problemet kvarstår år efter år, då inte faan är det spelarna det är fel på (förutom den superdåliga backsidan). Problemet lär väll snarare ligga på spelsystemet. Fattar inte varför man SKA fortsätta med n0got dom inte fungerar? In m hockeykunnigt folk i styrelsen och skaffa en riktigt erkänd tränare. Det är då jävla tråkigt att det aldrig blir bättre. Sen finalspelet mot Karlskrona, då Johner och Angell fanns i laget har det bara gått utför. Det gjorde det visserligen i finalserien där också trots massivt övertag men brist på mål. Det spelar ingen roll hur många chanser vi skapar, se bara 2:a nu mot AIK. Det finns ings målskyttar. Och dessutom knappt någon back att luta sig rmot förutom Flood. Är ju Vikare i hjärtat och räds över vad dom komma ska från sponsorerna. Klarar Vsk sig kvar i allsvenskan lär massor av pengar där. Vi MÅSTE få in ett etablerat namn med historia av stt lyckas på tränarsidan. Personligen skulle jag om jag varit sponsor kräva det för att satsa. Lull lull i Foppatofflor fungerar bevisligen inte. Är såå besviken på årets säsong och utfall efter storsatsning.

 6. Stenberg skriver:

  Återigen en match där laget inte är redo i första perioden trots att det gällde vinna eller försvinna. Det har hänt allför många gånger under seriens gång och ansvaret att göra spelarna redo för kamp ligger helt på tränarna och då främst huvudcoachen. Det ägnas mycket tid här i bloggen och i matchreferaten i VLT bland oss supportar att leta fel hos NJ, styrelsen, lagkapten, målvakterna, icke-svenska spelare, domare m fl men det är trots allt coachen som inte lyckats få spelarna att visa upp sitt bästa jag match efter match. Att något är fel blir extra tydligt då två av de mest dissade backarna som lämnat gör det bra i sina nya klubbar.

  • Patrick skriver:

   Håller med , tränaren har ytttersta ansvaret sen att vi hålonen i mål hjälper tyvärr inte …

  • kenta skriver:

   NJ har nu redan gått ut med att Karl blir kvar nästa säsong!!! Han måste gräva jävligt djupt för att motivera det beslutet!!! Det är ett megafiasko att vi ligger där vi är och kommer att förbli!! Hoppas han har kurage att samla sponsorer och supporters och försvara sitt val!!! Till sist är det de största sponsorerna som kan se till att det blir en annan lösning en vad NJ gått ut med!!! Det är bara pengar det handlar om till sist!!!!!

  • Eusebio skriver:

   Tränarna visade tydligt att de inte går in i deras koncept, kommunikationen skedde via SMS.. När man inte känner sig säker uteblir resultatet och spelet är katastrofalt.

 7. Brajjamajja skriver:

  Önskar bara att denna säsong tar slut så man slipper se eländet! Man har förhoppningar inför varje match men man sitter och skriker och svär som vanligt efter varje match tyvärr att dem inte fått ihop det bättre🫣😥
  Låt hallonen vila sista matcherna och se vad Lundström går för? Kanske kan behålla han till nästa säsong ? Satsa mer på grovjobbar än stjärnor i laget.

 8. Krobbe skriver:

  Mycket gnäll på backar och målvakter i VIK, men vem coachar forwards gällande försvarsspel? Killla Komareks hemjobb på 3-1 målet. Instruktionsfilm på hur man inte gör jobbet!
  Vet att man inte får kritisera Komarek i detta kommentarsfält, men även om han gjort många poäng så vet jag inte om han har gjort jobbet hela tiden denna säsong… Han fuskar en hel del med det han tycker är tråkigt…

  • Peter skriver:

   Håller med en riktigt dålig backcheck av Komarek. Trodde faktiskt på seger efter 1-2, men så kom ju ett riktigt onödigt skitmål med 6 sekunder kvar.

  • Eusebio skriver:

   Håller med dig,man ska inte kritisera,Komarek,Flood.De spelar mycket,de ses mkt

  • Pelle skriver:

   Det här har hänt många gånger förut, och jag har kritiserat det. Min tro är att Komarek tar för långa byten. Och då tyder det på att Helmersson antingen struntar i att anmärka på det eller att Komarek struntar i vad Helmersson säger. Det är för övrigt fler spelare som tar för långa byten, vilket gör att de så kallade stjärnorna i laget får dåliga plus/minus.

   • Stefan skriver:

    Medhåll på allt.
    Komarek var trött efter ett långt anfall. Men visst han har inte varit solid bakåt han heller.
    Men annars kändes ju forwardsuppställningen som den solida lagdelen när serien skulle börja. Resten var ett frågetecken, lite låt oss se ….
    Serien började med svagt backspel mitt framför målis. En målis som släppte mycket returer. VIK vann sisådär varanann. När sen forwards började på att bli skadade samtidigt som resten av lagen i seriren började få ordning på sina spelsätt samtidigt som VIK inte fick det så gick det söderut

 9. Billy skriver:

  Helmerssons kommentar kring 4-2 målet i AB:
  ” Gästande tränaren Karl Helmersson höll inte tillbaka med domarkritiken.
  – Vad ska jag säga? Det tar på spelaren i AIK:s bås. Vad jag vet ska det vara avblåsning och tekning i offensiv zon. Det är ett ganska avgörande läge för säsongen för oss, så jag tycker det är för jävla dåligt om jag ska vara ärlig, säger han.”
  Så VIKs säsong avgörs alltså av den eventuella felbedömningen? Det 48 matcherna innan känns lite mer avgörande…

  • Pelle skriver:

   Varför skriver du eventuell felbedömning? Reprisen visar att den går en meter över sargen och studsar på AIK-are.
   Jag vet inte vad reglerna säger, men mål får väl granskas för om det var tex offside innan. Då borde man ju få granska om den var utanför banan också. Men kanske ingen som tänkt på att domarna ska kunna vara såna blindstyren.

   Visst har hela säsongen varit avgörande, men det hjälper ju inte till om man får domarna mot sig när man är tvungen att vinna. För övrigt inte första gången. Nyligen fick VIK utvisning när motståndarens klubba träffade högt på en annan motståndare.

   • Christer Lärking skriver:

    Har vevat reprisen många gånger och zoomat in. Linjemannen står närmast med blicken på pucken och det syns inte att pucken tar på någon spelare. Kan ha gjort då självklart ändå men inte på reprisen och domaren står vänd mot sargen 1 meter ifrån där pucken slår ner

    • Stefan skriver:

     Ibland kan man ana utifrån vinklar pucken ursprungligen skickats längs. Men det fanns ingen riktigt bra bild på det.

     • Pelle skriver:

      Finns ju en vinkel där det syns supertydligt. Från en kamera på AIK:s kortsida. Linjedomaren stirrar ner i isen istället för på pucken som är minst 2 meter upp i luften. Man ser hur den studsar på en spelare som står längs sargen i AIK:s bås. För övrigt står många. Hade de suttit ner så hade förstås pucken aldrig kommit tillbaka.

      • Pelle skriver:

       Menar förstås att kameran är placerad på VIK-målets kortsida, dit pucken är på väg.

       • Christer Lärking skriver:

        Det är den reprisen jag zoomat in på och där syns det inte och domaren tittar puck kolla igen. Maila mig annars bilden där det syns😎 mar_sve@hotmail.com

        • Pelle skriver:

         Domaren tittar ju ner i isen, och precis det säger ju kommentatorerna just då också.
         Skicka bilden? Vete fan om jag är så teknisk. Om det ens går. Dessutom är det nog svårt att se pucken på en stillbild. Lättare när den är i rörelse. Pucken blir ju så liten på långt håll. Dessutom har den samma färg som spelarna i båset.

         • Jay skriver:

          Skit i den pucken. Vik missade inte slutspelet pga en eventuell studs!

 10. Olli skriver:

  Backarna spelade som vanligt fast sig i egen zon i första perioden. Andra perioden bättre överlag. Tredje bevakade AIK bara sin ledning. Det är snart slut på denna mardröms säsong.

 11. Pelle skriver:

  Har man TV4play så går det att se matchen upp till två dagar efteråt, men det kanske inte hjälper dig Micke?

 12. Mathias skriver:

  Började direkt med att lindelöf och Gersich trasslar i egen zon, två farliga lägen aik efter bara 2 minuter. Tur att det inte står 1-0 redan där. Följs återigen upp av dåliga uppspel, billiga utv 2-0 till AIK på två PP.

  I andra perioden var VIK bättre och tvingade AIK till timeout. Vik gjorde 2-1 efter det mest misslyckade men samtidigt lyckade skott av Lindstein eller vad han heter, en riktig fjädrar som jag inte alls vet hur den kunde gå in under benskyddet.

  Vik fortsatte rada upp chanser, men istället kontring och 3-1 med 5 sek kvar på ett otroligt billigt ingripande av Halonen som alla i tv rutan skulle benämna som svagt.

  Vik kom sedan tillbaka i tredje, gjorde 3-2 med plockad målvakt i PP. Men glädjen blev kortvarig då AIK rensade pucken, som på studsar på AIK spelare på bänken och in i banan igen. Lindelöf står som vanligt med framsidan in mot sargen som han besöker någon porrklubb med ett gloryhole och förlorar kampen och AIK gör 4-2 i tom kasse.

  Irriterat VIK, Halonen klappar klubban i isen mot domarna och för utv med någon till i VIK, komarek tror jag. AIK gör 5-2 i spel 5 mot 3.

  Kniven mot strupen, tog man chansen? Nej.

  Puckligan.

  5 Komarek
  4 Dmytriw
  3 Skedung
  2 Flood
  1 Nya målvakten som öppnar båsdörren.

 13. Musse skriver:

  Ja vad ska man säga…. Ska man skratta eller gråta? Avslutningen på matchen är väl lite typiskt för hur hela den här piss-säsongen varit. Alla spelare ser att pucken går ut i AIKs bås men alla fyra domare måste råkat blunda samtidigt.
  VIK har klippt bort när Helmersson är kritisk mot domarna i eftersnacket på hemsidan. Varför?!?!
  Sen släpper vi till för lätta mål igen. Med bara sekunder kvar av andra perioden så förloras pucken för enkelt i offensiv zon och Komarek ser ut som han åker vattenskidor i hemjobbet och Halonen felplacerad. Och 3-1
  Bara stötta laget de sista matcherna och sen se fram emot ett nytt lagbygge.

 14. Eusebio skriver:

  Aiks tredje mål blev avgörande.Vik spelade bra 2 period

 15. Robert skriver:

  Blev små marginaler (igen) till slut efter en svag förstaperiod. Det här VIK ÄR bättre än 11e plats, men nu är man så långt nere i skiten mentalt att det inte går att vända. Förstakedjan, Engstrand och Flood extra bra. Niilo skulle absolut haft någon puck.