Oscar Pettersson om utlåningstiden i Nittorp, att få glassplitter (!) över sig i Boråsderbyt och att möta topplag som Tingsryd

Under en match mot Södertälje på försäsongen noterades Oscar Pettersson (höger) för en fin assist innan det bar av till Nittorp. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Oscar Pettersson gjorde en lovande försäsong innan det blev en utlåning till Nittorp. Centralen fick en lägesrapport från ”OP” som spelat i ett bottenlag i den kanske starkaste ettan-serien i Sverige, 1F, med hårdsatsande ettanlag som Tingsryd, Helsingborg, Kallinge och Mörrum.

Hur har det gått för dig personligen i Nittorp, Oscar?

– Jag har fått väldigt mycket speltid i alla spelformer och tycker det har gått hyfsat, det har varit svårt att spela i ett bottenlag i en sån bra serie. Men jag har blivit väldigt omhändertagen av både grabbarna och föreningen, jag har fått tagit väldigt stort ansvar och tycker att jag har höjt min lägstanivå. På slutet så har även poängen kommit så det har känts bra.

16 poäng (6+10) på 27 matcher är bäst i laget, hur har du utvecklats och funkat offensivt?

– Jag tycker det har varit svårt att producera offensivt på grund av att alla lagen vi mött har varit så mycket bättre än vad vi har varit så man har alltid fått tänka på defensiven i första hand. men på slutet tycker jag att vi har spelat upp oss på alla plan och lyckats ta poäng mot topplagen.

Hur trivs du i själva byn Nittorp och med vilka spelar du med i kedjan? Har du lirat center?

– Jag bor faktiskt i Borås hos min mormor och morfar, i Nittorp bor det typ 167 invånare… Jag började gå center med Mattias Remstam och så tredjelänken varierade ofta, sen vart Remstam skadad och nu på slutet har jag spelat på kanten men Toni Kluuskeri och Kevin Carlsson, och fått en offensivare roll, vilket gjort att det har gått lite bättre offensivt på slutet.

Hur har kontakten sett ut med VIK under lånetiden?

– Jag pratade med Fagervall i början av serien men på slutet har det inte varit så mycket. Jag har haft en dialog genom familjen med Niklas Johansson.

Hur har du utvecklats som spelare/människa i Nittorp?

– Jag har utvecklat mitt defensiva spel och mina ledaregenskaper både på och utanför isen. Jag har bott ensam innan så så sett har det inte vart någon stor förändring förutom att mormor och morfar har skämt bort mig (haha).

Har du någon kul grej som hänt under tiden, som du vill berätta för VIK-fansen?

– Haha, svår fråga, men en dag hade jag en riktig otursdag. Vi hade hemmamatch och det var derby mot Borås och jag skulle rensa pucken ur egen zon och jag får till ett volleyslag som gick rakt upp mot taket och träffade en lysrörslampa så hela lampan gick sönder. Exakt under lampan stod jag och bara hörde en smäll och tittade upp mot taget då ser jag fullt med glassplitter falla rakt ner mot mig så jag fick glas över hela mig och kunde knappt röra mig. då hör jag Boråsklacken sjunga ”Hela hallen skrattar”.

– Jag var tvungen att ta av mig alla skydden och borsta bort allt glas. Till dagen ska också tilläggas att jag fick ett bortdömt mål och att en i laget backade in i min nya bil. Inte min dag helt enkelt…

Hur är nivån på spelet jämfört med VIK i Allsvenskan?

– Div 1 södra är en mycket bra serie men nivån är givetvis lägre. Men det finns många bra saker som gör att jag kan utvecklas till en bättre hockeyspelare. Såklart är det lättare att spela med bra spelare runt omkring sig men samtidigt så har jag fått tagit mer ansvar än vad jag fått göra i VIK. Tempot i F-serien är ändå väldigt högt. Vi mötet ju bland annat Tingsryd som spelade i Allsvenskan förra året, säger ”OP” avslutningsvis och passar på att önska all VIK:are en god jul.