Rögleexperten om Fransson: “I Allsvenskan tillhör han utan tvekan toppskiktet”

I en våg transferaktivitet gjorde VIK även klart med mycket rutinerade målvakten Jonas Fransson, som faktiskt överträffat Lasse Johanssons 93,6 i räddningsprocent under en allsvensk säsong.

Fransson hade tro det eller ej över 94 % för två säsonger sedan i Rögle efter 45 matcher. Alltså är det en målvakt med mycket hög högstanivå VIK får. Fransson har även legat runt 92-93 % i flera kvalserier, vilket vittnar om den höga kvaliteten.

Centralen frågade Rögleexperten Andreas Holm, redaktör på SvenskaFans om Fransson:

– Fransson gör sällan en dålig match, och mår bra av kontinuerligt spelande. I Elitserien den här säsongen fick han dock spela andrafiol bakom Martin Gerber, och fick ytterst lite förtroende. Alldeles för lite, om ni frågar mig och många andra, menar Andreas.

– Inte ens i en betydelselös match kunde ledningen ge Fransson möjligheten att få lite matchtid.

– I HockeyAllsvenskan tillhör han utan tvekan toppskiktet, och visst borde Rögle försökt behållit honom. Visserligen försökte man också men valde sedan att i stället satsa på två unga och oprövade kort i Kevin Lindskoug och Brandon Maxwell. De två spelarna är givetvis intressanta, men med Fransson hade Rögle-supportrarna kunnat känna sig trygga, men får nu i stället hoppas att värvningarna slår väl ut.

– Jonas Fransson är förtjänt av mer speltid. Även om det säkert fanns en möjlighet för Rögle att behålla honom så har klubben lite bränt sina broar där genom att knappt låta honom spela, och då känner han själv säkert att det vore bra med ett miljöombyte, menar Andreas.

– Västerås blir en bra klubb för honom och de i sin tur kommer ha stor nytta av Fransson som målvakt.

– I HockeyAllsvenskan är han en av de bättre burväktarna, och VIK har all potential att vara ett topplag kommande säsong, inte minst med Fransson mellan stolparna. Så det är bara att gratulera till en bra målvakt.

Hur är han med klubban och hantera pucken?

-Klubban ska han nog använda restriktivt, menar Andreas.

Har han några svagheter? Visst kör han lite mer stå-upp-stil?

– Ja, han står upp rätt mycket, vilket straffar sig i bland, men han är också stark i sidled. Positionsstark också, säger Andreas avslutningsvis.

***

Spännande nu hur man gör med andremålvakten. Antagligen blir det en så billig och prisvärd lösning som möjligt eftersom Fransson är värd en bra lön.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:120:"a:1:{i:0;a:4:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:11:"SNAPformatT";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"338954375873589248";s:5:"pDate";s:19:"2013-05-27 11:46:35";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto