Silly: Kanadensare på väg till Allsvenskan & kan Mathias Froms högerskytte mildra det eventuella tappet av Alexander Molldén?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Félix Girard är en center som är på väg till Allsvenskan. Flera lag i HA är intresserade av den tekningsstarke kanadensaren som ska vara ganska allround med ett bra skott. Frågan är vilka?

***

Alexander Molldén var väldigt ärlig i VLT. (Bra journalistisk för övrigt att Dan W Boter lyckades få Molldén att sjunga ut till den milda grad). Så ärlig att vi mellan raderna tydligt kan se att pågen är oerhört sugen på SHL med Malmö. Så om Malmö vill kommer Molldén direkt.

Men Malmö undersöker också William Pethrus, som är yngre med bättre storlek och bra underliggande siffror som MIF ska gilla. Också högerskytt.

Men det är ju inte så jättesmart kanske av Molldén att vara så ärlig om nu inte MIF nappar. Blir fel mot alla i VIK-land. VIK är ingen liten skitklubb. Men den som aldrig gjort ”ett litet misstag” ”kastar första stenen”.

***

En liten tröst är dock att värvningen av högerfattade Mathias From bli ännu klokare och viktigare om Molldén lämnar.

Att ersätta Molldéns högerslägga blir inte lätt. Men om VIK inte hittar en liknande högerskytt kan nog From klara en ”point-position” på blå ganska bra.

6 svar

 1. Pelle skriver:

  Ett ärligt svar men samtidigt ett korkad svar . Nu är förtroendet naggat i kanten.

 2. Hockeyfan skriver:

  From är inget vidare i PP. Överlag en rätt begränsad spelare.

 3. Pelle skriver:

  Tycker gott mollde’n skulle riva kontraktet och söka sig till en annan klubb

  • Mathias skriver:

   Håller med, hans uttalande är förståeligt, men skulle det skita sig med Malmö nu är hans förtroende helt bortblåst. Få hit Mylläri istället, han må vara leftare, men ett uppköp i det stora hela, plus, där får vi hjärta.

   • Johnny skriver:

    Vet inte om Mylläri gjort hjärttransplantation..när VIK åkte ur Allsvenskan så var Mylläri med, gick sedan till Malmö.. aja de var väl pengar såklart och shl som lockade mer än att spela upp VIK igen som laget inte kunde hålla sig kvar i Shl.

    Angående Molldén. Han säger att bollen ligger hos Malmö, bollen ligger hos han..
    Är de inte lika bra att riva kontraktet även om inte Malmö bokstavligen tar honom från ett kontrakterat kontrakt bara för dom spelar i Shll och har rätt till de.. Jag vill se spelare som förstår att Vik satsar nu och ger hörnet för att nå Shl, inte spelare som vill hellre sitter på bänken i shl