Silly Season forwards 20/21: Många svåra beslut väntar för Patrik Zetterberg för att få fart på topp-6-produktion, PP och bibehålla godsaker

Lunsjö (vänster) i topp i nästan varje kategori. - unikt nog från poäng till blockade skott. Öhrn och övriga centrar tar vi i nästa del. FOTO: RUNE ÅHLÉN

14 svar

 1. Gurkan63 skriver:

  Och nästa säsong kommer det nya seriesystemet träda i kraft och bli mycket svårare att ta sig upp som jag har förstått rätta mig om jag har fel. Förstår allsvenska lagen och tur för lag som Leksand /Oskarshamn. Och vad säger att Björklöven har tillgång till samma ekonomi nästa säsong .

 2. Pelle skriver:

  Apropå silly. Markus Persson har öst in mål och poäng två år i rad nu i Borlänge. (39+24 i år).
  Som alltid svårbedömt med prestationer i ettan, men han har definitivt målsinne, något som VIK har ont om. Han gjorde 30 poäng i HA för TAIF. Men sen blev han ju skadad i VIK.

 3. Bozo skriver:

  Säsongen 19/20 was just a dream. Tror ni VIK ligger bättre eller sämre till i näringskedjan (ekonomi, anseende, m.m) nu jämfört med tiden innan säsongen 19/20? Rocklunda ett år äldre.

 4. Johan skriver:

  Hoppas verkligen Anton Eriksson blir kvar och gärna ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger. Han har gjort många avgörande mål i matcher där övriga ” så kallade målskyttar” inte leverera.

  • Gubben skriver:

   Jag ser gärna att han gjort sitt i VIK. Började säsongen med skrika hata AIK, hamnar efter,drar på sig så mycket onödiga utvisningar.. nä dags för en ny så kallad publikfavorit som faktiskt blir de..

 5. Bozo skriver:

  Precis som hela samhället känner osäkerhet nu så kommer oxå spelare göra det och i många fall välja att stanna kvar i sina nuvarande klubbar.

 6. Gurkan63 skriver:

  Bergman är ett stort frågetecken för mig , tycker han påminner om lihagen (slöhagen)
  Zätas livlina är vik , han har prövat många klubba vid det hära läget och alltid så kommer han tillbaks till vik som står med öppna armar , kan det bero på att pappa är i vik ? Dom två nämnda gör bra och dåligt varannan säsong. Hertzberg från Almtuna är det någonting att behålla ? Det finns flera att ifrågasätta . Kruse ingen bra säsong . Gutenberg har gjort det jävligt bra hoppas han stannar kvar. Tycker många unga killar ska titta på dom killar som lämnade vik in för denna säsong , Hur mycket istid har dom fått i sinna nya klubbar ? Utvecklads man av att sitta på bänken ? Kanske bättre att stanna i allsvenskan någon säsong till så man växer som människa och blir en bättre och förberett spelare när man går ett steg upp i ligan.

 7. Musse skriver:

  Med bara 8 hemmavinster vid full tid och ganska uselt spel långa perioder, så kan vi konstatera att intresset sjönk hos många supportrar. Pinsamma publiksiffror efter jul i en så här stor stad. Säkert en av flera orsaker till svagt intresse för fiktiva biljetter. Det har helt enkelt inte varit samma intresse för produkten VIK i år.
  Att behålla kontinuitet kan vara bra i vissa fall, men också farligt att fastna i samma hjulspår. Ibland behövs nytt.
  Om inte ork eller rätt motivation finns är det bättre att gå skilda vägar. Z har säkert fått en bild av vilka som har ”rätt” inställning till träning och viljan att utveckla sig. Med så många utgående kontrakt har han en bra sits att bygga nytt där det behövs. Bra spelare som vill uppåt behöver inte vara dyra. Titta bara på hur Karlskoga lyckas varje år.

  • Bozo skriver:

   Corona-avslutet blev pricken över i:et för VIKs icke säsong. Man kan ge i det stora hela samma en andra chans då potentialen nog kan finnas där. Tyvärr kan det bli så att många SHL-lag får dålig ekonomi och kommer länsa HA på spelare för att de inte har råd med annat. Samtidigt kan även ligor som Schweiz och framför allt KHL få långtgående problem ekonomiskt, det senare om oljepriset ligger fortsatt förankrat på bottennivåer.

   • Musse skriver:

    Corona, många skador och annat som inte går att påverka är som det är. Men det syntes ganska tidigt att något saknades i årets trupp. Om det berodde på dålig konkurrens, fel kemi i laget eller brister i passningsspelet kan diskuteras. Z har nog en åtgärdsplan klar för nästa säsong.
    Att SHL med sina tv miljoner skulle brandskatta HA på icke SHL mässiga spelare pga ekonomi ser jag som långsökt. En generell lönesänkning där kanske skulle vara sund istället. Corona kommer med tiden att blåsa över, så om några månader kommer allt att vara som vanligt igen. Kanske med generella lönesänkningar i branschen för att inte äventyra HA klubbarnas ekonomi.

 8. Peter skriver:

  Om det nu går trögt att sälja fiktiva biljett, varför väljer man då en variant som gör att det går trögt? Det enklaste är väl bara att kopiera de klubbar som med framgång sålt bra. Exempelvis så behöver man bara gå in på AIK Hockeys sida för att förstå varför de lyckas bättre. Att kopiera något som är framgångsrikt är inte på något sätt fult.

 9. Bozo skriver:

  Det kommer bli svårt för samtliga lag att få ihop feta spelarbudgetar till nästa säsong så, det kommer snarare gynna VIK som lyckas få ut mer per krona, nu när alla får sämre budgetar. Sedan kan inte VIK konkurrera gällande pengar med regioner som Övik, Umeå, Gävle, Södertälje eller Linköping då dessa verkligen inte har någon annan idrott som drar intresse och pengar. Jag trodde basket var något, men när Köping har seglat upp som topplag i Sverige utan att det märks så här jag förstått att det väcker samma intresse som frimärkssamlande.

  • VIKarn skriver:

   Varför skulle samtliga lag i HA få lägre budget nästa säsong??

   • Bozo skriver:

    Generellt borde de ju flesta få svårare när företagen går sämre, dvs mindre sponsring. Samtliga kommer inte få lägre men totalt bör det bli lägre. Spelare lär därmed få lägre marknadsvärdet jämfört med tidigare och nya kontrakt ligga lägre än vad som var aktuellt innan Corona.