Silly: Troligen får inte många fler förlängt, tom lägenhet & kan en sådan som Lucas Carlsson (utgående kontrakt med Södertälje) var en tänkbar center?

Benker kan blir kvar trots SHL-intresse. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Enligt bloggens uppgifter jobbar Patrik Zetterberg mest med att hitta nya spelare, snarare kanske än att försöka behålla de med utgående kontrakt. Det innebär nog att flera av följande spelares framtid i VIK är osäkra (förutom Jonas Liwing som ska ha fått en förslag enligt VLT.se):

Spelare med utgående kontrakt.

Det har ju också gått nästan en vecka sedan man presenterade att Anthon Eriksson, med flera, fått förlängt kontrakt. Sedan dess väldigt tyst på den fronten…

Hörde något typiskt silly om att Acke Ringströms lägenhet verkar stå tom…

Tänkbara kedjor med alla kontrakterade rakt av:

  • Mr X 1 – Mr X 2 – Mr X 3
  • Sebastian Benker – Daniel Öhrn – Fredrik Johansson
  • William Wikman – Isac Skedung – Gustav Lindberg
  • Jesper Johansson  – Jesper Cederberg –  Anthon Eriksson

Tänkbara backpar:

  • (Josef Ingman) – August Nilsson
  • (Jonas Liwing) – Jimmie Jansson
  • Morgan Hassel – Alex Younan

”Sjundeback/extra”: Calle Ehrnberg + Kenny Källström.

***

Och så som Patrik Zetterberg uttalade sig under tisdagen om att Josef Ingman ”ska ta en offensiv roll och roll i powerplay om han kommer hitpå VLT.se lät det ju på sportchefsspråket som att han i princip är klar.

Detta innebär ju att det trots allt inte finns så jättemånga platser kvar att fylla, backsidan kan ju vara i princip klar om/när Ingman ansluter och om Liwing stannar.

På forwardssidan behövs ju minst riktigt en vass högerskytt (för att ersätta Lukas Zetterberg) då endast grovjobbaren Jesper Johansson är rightare just nu bland forwards.

Sedan behövs såklart en riktigt bra center som kan ersätta Östman/Frycklund. Ett alternativ, om man får svårt att hitta någon riktigt bra uttalad spetscenter, är att man värvar två ”bra och utvecklingsbara” centrar för att få en bättre bredd istället.

Ty under förra säsongen hade man i princip bara tre riktigt naturliga centrar inkörda och beprövade i HA. Och trots detta gjorde man ju en strålande säsong.

***

Chris Langkow och Lucas Carlsson. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Kanske är Södertäljes Lucas Carlsson ett alternativ (8+20 ifjol)? En rightcenter som även kan spela ytter. 24-åringen har kanske kört fast lite i SSK.

Carlsson har ständigt studsat runt i kedjorna, men har varit en av SSK:s mest solida spelare länge nu. Var en av seriens bästa tekare (54,5 %) och det lät ju på Paananen i podden som han verkligen ville att VIK skulle bli bättre där…

Jonas Westerling (ex-SSK) twittrade också om denna Carlsson då VIK.se twittrade ut om nyförvärv, men Westerling verkar ha tagit bort den tweeten.

Detta plus kanske en sådan center som Tingsryds Daniel Ljunggren. Då blir kännetecknet 19/20 fyra bra centrar istället för två kanoner som gällde 18/19.

Om nu inte Paananen kan utveckla några av de man har, och/eller tar in, till nya 40-poängsspelare som och upprepar utvecklingsresorna som med Fryck och Östman.

Inget verkar omöjligt i VIK-land gällande spelarutveckling.