Silly: VIK fiskar enligt uppgift efter back i Björklöven och övriga väldigt grova spekulationer – vad händer exempelvis med Frycklund i Linköping?

Firma Frycklund & Benker sänkte många tidigare... FOTO: RUNE ÅHLÉN

21 Responses

 1. Victor skriver:

  Såg att IKO släppt Netterberg. Kanske hade varit något för VIK. Rightare som producerat i Allsvenskan tidigare.

 2. Musse skriver:

  Om Fryklund skulle vilja komma hem så är han självklart välkommen till sin moderklubb, allt snack om svikare är ju bara trams. Men hur troligt är det att han ger upp sitt SHL kontrakt vid 27 års ålder och kanske mer än halverar sin lön. Han var ju ordinarie på slutet efter skadeproblem.
  Finns säkert några guldkorn i ettan, Marcus Persson är en. Sen tycker jag att det fanns en hel del intressanta spelare i Vita Hästen, Almtuna, Västervik och Tingsryd som säkert är villiga att flytta till en större klubb som VIK för fortsatt utveckling. AIK kanske inte heller har råd att behålla Henrion, Marklund mf.

 3. Bozo skriver:

  För att ge lagen i HA någon kompensation så borde Leksand och Oskarshamn inte få värva spelare som spelat HA förra säsongen samt öka kompensationen för åtminstone top8 lagen från HA för spelare som tas till SHL.

  • Pelle skriver:

   Dom pustar nog ut i Leksand nu, inte bara för den här säsongen utan även nästa. För IKO var ju visserligen nära LIF i tabellen i år, men normalt skall ju inte IKO ha en chans att komma före LIF om man tar hänsyn till klasskillnad vad gäller ishallar osv. LIF borde ju ha råd med en klart bättre trupp. Och nästa år med nya reglerna kommer ju bara ett lag att åka ur SHL.

 4. Bozo skriver:

  Besviken på Rundqvist. Syntes att självförtroendet var kört i botten. Men att ta Leksingar under säsong är alltid en nitlott. Alla som är nära den klubben får sin själ förstörd. Bara misär som följer den föreningen.

  Men efter en del funderande så kan det vara rätt att ta in och ge honom sommarträning i Västerås, då kan det bli bra.

 5. Bozo skriver:

  Förmodligen tas licenskraven med positivt eget kapital helt bort för all framtid i HA. Dvs kravet kommer ligga på 0 säsongerna 21/22 och framåt. Till kommande säsong kommer man få ligga på hur mkt minus som helst (gissningsvis kommer AIK ligga på flera miljoner back). VIK kommer därför ha några miljoner i överskott i eget kapital att spendera.

  Går inte förbundet med på det blir det ramaskri.

 6. kjell jansson skriver:

  Kommande säsong blir tuffare ekonomiskt för många lag då Ingen vet vad sponsorerna har att lägga in i verksamheten då denna Corona virus släcker ner mycket i samhället ,ekonomiskt för företag osv osv.
  Så spelare som vill ha lukurativa kontrakt får nog känna på en bistrare verklighet i höst ! VIK har med sin goda ekonomi bra förutsättningar till att kunna bygga ett slagkraftigt lag,men pengarna från sponsorerna är mycket svåra för Zäta att kunna beräkna i dagsläget och detta gäller alla Allsvenska lag.Så att fynda i ettan blir nog en nödvändighet för många sportchefer i vår/sommar.

 7. Carola Danielsson skriver:

  Kul tänkande Norén. Tycker det ser bra ut! Önsketänkande men bra. Vissa kan ju slå in 🙂
  Ang. Frycklund. Vill han hem, så är han välkommen. Vill jättegärna ha honom tillbaks. Jag har oxå förstående varför man drar vidare och vill testa något högre och bättre. Vem vill inte det. Sen antingen står man ut eller inte o kommer hem. Likaså lillZ. (dock har jag lite svårt för lillZ, han står lite stilla). Bergman, känns som han kommer gå vidare o pröva nåt nytt.
  Fyll upp med några 1:or och några beprövade igen nästa säs.
  Rundqvist, ge honom nytt kontrakt. Likaså Anthon så klart. Ett måste!

 8. Gubben skriver:

  Vi har Surahammar bara ett stenkast från Västerås,köping likaså. Jag hade hellre sett Fredrik Johanson där,likaså Benker,Zetterberg,Anton E och Bergman där dom skulle kunna tillföra mycket för hockeyn i Västmanland ! I mitt lag som jag följt i över sedan första matchen 1992, VIK, vill jag ha spelare som är redo att kämpa,komma någon vart,vill kriga,kan träffa mål,åka skridskor. Jag ser hellre massvis med nya spelare, äldre med rutin och yngre som vill utvecklas. Jag tycker helt ärligt att spelarena jag nämnde här ovan tillförde något..

 9. Bozo skriver:

  Nu har ju Mårtensson räddat kvar Almtuna och kan släppa det oket och hjälpa VIK upp.

 10. Bozo skriver:

  Vem spelade center i sista matchen av FJ och Öhrn?

 11. Robbieblind skriver:

  Har också pratat om Haag i mina VIK-bekantskapskretsar.

  Haag-Bordson/Frycklund-Hertzberg
  Benker-Rundqvist-Zetterberg
  Wikman-Skedung-Lunsjö
  Eriksson-Öhrn-FJ
  Junior/JJ

  Tycker din backsida ser bra ut! Iaf att gå in med i början av säsongen.

  • Robbieblind skriver:

   Tillägg: En ledande center och Rundqvist som kanske inte är jättedyr med revanschsugen och tillsammans med någon spetsytter och utveckling på Benker, Zetterberg och Hertzberg skulle kunna bli riktigt bra.

   • Mikael Norén skriver:

    Ja, Robbieblind, klokt att lägga till Rundqvist i mixen så man får en center extra och kan göra FJ som ytter i 4e med Öhrn. Ger bra bredd och flexibilitet vid skador. Öhrn borde ju kunna vara minst tredjecenter och han hittar någorlunda form från tidigare.

 12. Gurkan63 skriver:

  Ang Fryklund så kan han bara gå upp och riva sitt kontrakt. Som jag sakt tidigare dom drar och sedan blir det bara fiasko och sedan kommer med svansen mellan benen och vill tillbaks till vik det blir bara löjligt över det hela. Ang Zäta pojken samma där och vad jag förstått så får vik betala ur egen ficka för han men hur mycket vet inte jag och för mig kan han lämna vik han tillför ingenting speciellt. Tycker vik ska göra som säsongen dom gick upp att fynda i div 1.

  • Mathias Helsing Andersson skriver:

   Alltså dom är ju bara människor? VIK är deras moderklubb och vi vet att dom levererar här med den trygghet dom har av familj och vänner. Det är väl inte konstigt att vilja prova på lyckan i SHL, det är landets bästa serie? Funkar det inte så borde man fan kunna komma hem igen om klubben vill ha en, och för en toppcenter som Frycklund råder det såklart ingen tvekan från sportchefens sida.

   Det där tänket är så sjukt så det finns inte. Det är samma sak som att säga att Backlund och Berglund inte får komma tillbaka för han lämnade klubben.

   ** Skriver under med mitt fulla namn då jag står för mina åsikter och inte gömmer mig bakom ett tangentbord.

   • Gurkan63 skriver:

    Jag kan dela din åsikt till en viss del. Du har nog missförstått mig /min artikel. Ok jag skulle kanske kunnat formulera mig anorlunda men det passar ju inte alla. Det jag vill ha sakt är att vist ska killarna pröva lyckan utanför viks gränser. Jag har hört allting om mitt stora vik hjärta och jag ska avsluta min kariär i vik mm. För mig personligen blir det ganska patetiskt . Man väljer att gå till en annan förening och sedan får man mycket lite istid och börjar sitta och misströsta istället för att knyta näven i fickan och börja kämpa. Dom vet vilka roller dom är tänkta i när dom skriver nytt kontrakt och har valet att säga ja eller nej. Att alltid tro att vik ska stå där som en nödlösning eller som en billig dräng och bara säga du är så välkommen det blir bara löjligt till slut. Historien uppspelta sig som vanligt att dom är inte bättre. Jag skulle kunna skriva spaltmeter i deta ämne men jag har min åsikt och du har din och jag respekterar din åsikt .

 13. Dan skriver:

  Bergman bort?

  • Mikael Norén skriver:

   Dan, svår fråga. Beror på pris och alternativ. Vad tycker du?

   • Dan skriver:

    Jag hoppas att han blir kvar. Finns en bra ”upside” om han hittar tillbaka till fjolårets form – sen känns det väl som att han börjar bli en riktig VIK:are, och såna behövs ju också.