Silly: Ytterligare tungt centernamn erbjuds Europa & Mora slog till på AHL-doldisen Ludvig Larsson som de ser som en topp-2-center

Denna bild är aldrig fel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Ben Street är ytterligare en tungt meriterad center som bjuds runt till europeiska klubbar. 33-åringen var förra säsongen kapten för New Jerseys farmarlag och gjorde fina 42 poäng på 49 matcher.

På pappret är det en center som nog fyller alla boxar som VIK söker gällande offensiv, passningsspel och karaktär. Men samtidigt är då också säkerligen Street väldigt, väldigt dyr…

Dock är det ju högst annorlunda tider just nu. Svenska lag är ju annars ganska självförsörjande gällande inhemska spelare, det gäller nog också Tjeckien och Finland. I Slovakien finns inga pengar. KHL och Finland har mindre pengar än tidigare.

Schweiz har hårda regler på antal importer och behöver bara några få utlänningar. Men andra ligor som Tyskland, Storbritannien, Danmark, Österrike och Norge kommer att hitta bättre importkvalitet till låga priser, men i flera fall får de kanske ta lite andrasorteringen då SHL, Schweiz och KHL tagit sitt.

Men fortfarande: Vad händer i AHL och ECHL? Kommer massor av och ännu fler spelare att bli tillgängliga längre fram? Detta då Coronakurvan i USA inte ser bra ut…

***

Bloggen har alltså tidigare snappat upp sju intressanta centrar som tittar på Sverige och Allsvenskan. Nu kan vi stryka Ludvig Larsson från den här listan, då Moras nya tränare Johan Hedberg (med en lång karriär i Nordamerika) menade att Larsson kommer vara en topp-2-center där:

¤ Ludvig Larsson, 25. Av det jag hört är Malmösonen en bra tvåvägscenter, vilket är precis vad Zäta är ute efter. Larsson har rätt bra siffror i starkare divisioner i collegeligan NCAA, där det är svårt att ösa in poäng. Enligt en bra källa skulle Larsson troligen göra det bra i en framskjuten roll i HA. Men visst är det ett långskott/chansning att Larsson skulle kunna driva ett topplag i HA. Detta då det bara blivit 2+2 på 26 AHL-matcher och 5+8 på 19 ECHL-matcher.

¤ Myles Powell, 25. “Likvärdig med Björklövens succécenter Tyler Vesel” påstod en som bloggen talade med. Ska vara en bra skridskoåkare, intensiv och med bra skills. “För liten för AHL”, men har producerat bra i ECHL och har imponerat på Buffalos NHL-camp då han spelade lite med Rasmus Dahlin. Har dock haft svårt i AHL med bara 1+3 på 22 matcher.

¤ Dante Salituro, 23. Högerfattad och småväxt center som bra gjort med poäng i ECHL och nosat på AHL. En källa påstår att Salituro är en riktig bra spelare som är “likvärdig med Lövens stjärna Justin Crandall”. Dock misslyckades kanadensaren vid en tryout förra säsongen i finska ligan.

¤ Jacob Lagace, 30. Legace var riktigt bra i Asplöven 2014-15 och sedan runt 15-20 poäng per säsong i SHL. Därefter Norge och Tyskland. Van med svensk hockey och ska vara ”lättanpassad”. Liksom övriga också en bra högerskytt.

¤ Tyler Sheehy – 24-åringen gjorde hela 70 poäng på 47 matcher (26+44) i ECHL vilket var bäst poängsnitt i den ligan. Sheehy var tidigare collegestjärna i NCAA för starka University of Minnesota. Sheehy ska vara en mycket smart spelare som är vass sista tredjedelen. Frågan är alltid dock hur det ska gå då en ECHL-stjärna kommer till Europa och stora rinkar.

¤ Andy Miele – Tungt meriterad med rutin från Sverige. Säkert alldeles för dyr.

¤ Kevin Porter – AHL-veteran med 250 NHL-matcher. Kaptensämne som gör mycket poäng. Säkert inte billig.

***

Troligen har Zäta dessa och liknande namn på sin lista. Ty många svenskar finns inte kvar. Den enda är väl nästan Joakim Hillding? Någon nämnde Jesper Jensen men är dyr och ganska slut som spelare menade en insatt källa…