Silly: Tungt meriterad och mångårig AHL-kapten på centermarknaden & VIK-fansen verkar ranka skicklighet/passningsspel före ledarskap/karaktär

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det finns såklart ett inflöde av info vilka som finns på marknaden här. Bloggen fastnande dock för Kevin Porter som varit kapten tre år i rad i Buffalos farmarlag Rochester.

Centern har över 250 NHL-matcher på meritlistan och har producerat väldigt bra i AHL (även helt okey senaste säsongen). Problemet är bara att Detroitsonen hunnit bli 34 år och aldrig spelat i Europa. Och prislappen kanske är hög?

Men annars fyller nog amerikanen många av de karaktärsdrag som Patrik Zetterberg letar efter då man exempelvis var ute efter rutinerade ledartypen Jacob Blomqvist. Om det nu går att översätta ledarskap till svensk hockey över en natt…

Att vara född i Detroit är ju inte heller någon nackdel då VIK har en viss Nicklas i korridorerna. Vad säger ni, tror en sådan som Porter skulle kunna göra det bra här?

***

Annars har 48 av bloggens läsare röstat gällande vilka egenskaper de vill se hos den nya centern:

En stor majoritet (71 %) tycker alltså att ”skicklighet och passningsspel” är viktigast. Men trots alla värderar 27 % ”karaktär och ledarskap” högst. (Men varför så få som röstat? Hittar Ni inte längre till omröstningarna? Förut kunde det vara 400 som röstade…)

Frågan är om inte en sån som Kevin Porter skulle kunna fylla båda dessa attribut, som nog annars är svåra att hitta i en spelare för Allsvenskan. Om nu en 34-åring kan ställa om till spel på stora rinkar i en snabb liga som Allsvenskan…

6 svar

 1. VIKKS skriver:

  Missade också frågan, går in via Vik Support sidan och då missar jag nog dina undersökningar. Om det är en spetsspelare tänker jag att han har just spets, kan dock vara viktigt att han är just en ledare med en sjutusan till inställning, sådana spelare behövs när matcherna blir tuffa, alltför ofta har man sett ett Vik med mössan i hand.

 2. PatrikH skriver:

  Såg inte heller omröstningen. Centern bör vara en ledande spelare som kan leda genom att föregå med gott exempel. Utifrån det ställa krav på sina medspelare.

 3. Kelly skriver:

  Ser att Ludvig Larsson är klar för Mora. Blir intressant att följa då jag aldrig hört talas om honom.

  • Pelle skriver:

   Han omnämns här på centralen, i artikeln 1 juli ”Tre tunga forwardsnamn….”.

 4. Olliver skriver:

  Hade ingen aning om omröstningen.
  Inget jag hittade uppenbarligen.

 5. GK skriver:

  Ledare, inställning, en som går på mål tar kampen, gör jobbet varje match vill jag ha, ska vara duktig spelare dessutom.