Silly: Leduc otroligt nog fortfarande jobbsökande och vad händer med mångsidige ex-VIK:aren Sam Marklund efter vändor i Timrå, Modo, Växjö, Skellefteå & AIK?

Hur ska VIK ersätta Jerome Leduc, som visade att fyndens tid inte är förbi. Kanadensaren letar fortfarande jobb! FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

40-poängsbacken Jerome Leduc är enligt inside fortfarande tillgänglig då han erbjuds klubbar. Det är väl ett tecken om något hur sjuk även spelarmarknaden är. Det är ju faktiskt otroligt att allsvenskans kanske bäste back ännu inte har något nytt jobb.

Lika var det ju förra säsongen då Leduc fanns tillgänglig sent då Zäta slog till. Om det inte går vägen med Niclas Lundgren kanske Leduc trots allt inte gjort sin sista säsong här?

Samtidigt blir det då väldigt trångt med PP-backar. Man kan undra varför toppklubbar förefaller skeptiska till Leduc?

Dock lyfte både schweiziska och tyska toppligan sina transferstopp 30/6 så det lär väl öppna upp marknaden.

***

Sam Marklund i mars 2014. FOTO: RUNE ÅHLÉN

En svensk potentiell center som varit lite under radarn är Sam Marklund, 27. Har dock väl främst spelat ytter i AIK, Modo och Timrå de senaste åren. Skellefteåsonen har en historik i VIK som omtyckt hårt arbetande forward då. Flera VIK-kännare har till bloggen lyft fram Marklunds namn och en insatt källa säger så här:

”Bra karaktär, riktigt tjurskallig och kan chippa in med en del poäng. Men tycker inte riktigt han är en förstecenter som driver spelet. Mer en ytter i andra/tredje i ett bra HA-lag. Hörde att han siktar utomlands dock, men kanske har ändrats?”

Ett problem är också att Marklund inte är någon vidare tekare med runt 46 % vunna de senaste åren. Men visst är det nog en kämpe med en del offensiv som nog skulle passa i VIK:s bygge?

1 svar

  1. Bozo skriver:

    Behövs breda trupper om säsongen drar igång okt/nov. Se på Allsvenskafotbollen,spelarna ligger och vilar i slutet av matcherna.