Silly: Tre tunga forwardsnamn tittar på Europa och andra transatlanter ska ”reas ut” då värvningsstopp exempelvis råder i EBEL

Patrik Zetterberg har mycket jobb framför sig för att undvika en ny blek säsong... FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Centrarna Andy Miele, Carter Camper och tuffe yttern Dale Weise är tre av de mer framstående spelarna ute på marknaden här just nu enligt bloggens kanaler. MrMadhawk på Expressen har tidigare skrivit om att Leksand talat med Camper, men uppenbarligen har inget hänt där.

Miele är ju känd som en AHL-stjärna som Niklas ”NJ” Johansson faktiskt försökte värva till VIK för länge sedan. Men för VIK:s del är ju så tunga namn troligen långt bortom realistiskt räckhåll. Samtidigt är det ju galna tider så drömma kan vi ju göra.

***

En källa menade att det budas ut även billigare transatlanter på bred front nu. Det ska ligga 20-tals namn på alla allsvenska sportchefers bord. Reapriser påstås det.

Klarar sig Karlskrona lär vi se en sex-sju stycken där då de snabbt måste få ihop ett lag. Många transatlanter från EBEL (Österrike) ska ”reas ut”. Många som får det tufft framöver.

Värningsstoppet i den österrikiska ligan har dessutom förlängts till den 15:e juli. Marknaden ”är död” i stora delar av Europa och med EBEL-lag som inte signar någon måste naturligtvis spelare titta mot andra lösningar.

Så kanske är det ändå det smartaste för en sån som Zäta att slå till hellre nu än senare?

***

Bloggen har alltså tidigare snappat upp fem intressanta centrar som tittar på Sverige och Allsvenskan. Fyra av dessa nedan är dessutom högerfattade. Dessa är fortfarande kontraktslösa:

  • Myles Powell, 25. “Likvärdig med Björklövens succécenter Tyler Vesel” påstod en som bloggen talade med. Ska vara en bra skridskoåkare, intensiv och med bra skills.
  • Dante Salituro, 23. Högerfattad och småväxt center som bra gjort med poäng i ECHL och nosat på AHL. En källa påstår att Salituro är en riktig bra spelare som är “likvärdig med Lövens stjärna Justin Crandall”.
  • Jacob Lagace, 30. Legace var riktigt bra i Asplöven 2014-15 och sedan runt 15-20 poäng per säsong i SHL. Därefter Norge och Tyskland. Van med svensk hockey och ska vara ”lättanpassad”. Liksom övriga också en bra högerskytt.
  • Tyler Sheehy – 24-åringen gjorde hela 70 poäng på 47 matcher (26+44) i ECHL vilket var bäst poängsnitt i den ligan. Sheehy var tidigare collegestjärna i NCAA för starka University of Minnesota.
  • Ludvig Larsson, 25, är en svensk vänsterfattad AHL/ECHL-center ska vilja tillbaka till Sverige enligt bra uppgifter. Av det jag hört är Malmösonen en bra tvåvägscenter, vilket är precis vad Zäta är ute efter.

***

Svenska centrar då? Inte mycket nytt. Timrå har ju alltså gjort nästan lite rent på den svenska toppcentermarknaden. Först Jacob Blomqvist från Brynäs och sedan Christoffer Liljewall från Södertälje.

Dessutom ryktades det tidigare på Twitter om att Vita Hästens svensktalande toppcenter Istvan Bartalis återvänder hem till Ungern. Kan nog bara vara Fehervar eller Miskolc som spelar i EBEL respektive slovakiska ligan. Dessa två lag betalar ganska bra.

Inte många svenska centrar kvar då (eller vilka fler kan bloggens läsare hitta?):

Men vad denna blogg hört letar både Linus Persson och Joakim Hillding välbetalda jobb i toppligor som Finland och Österrike. Daniel Ljunggren är skicklig men ska kanske vara lite mer en spelare för “mindre” klubbar där “friheterna” möjligen är lite större…

***

Börjar hursomhelst närma sig att vi får veta vilken toppcenter som Zäta plockar fram ur hatten. Vi har ju också David Rundqvist med i mixen…

1 svar

  1. Bozo skriver:

    Men vad ska en spelare som Tessier landa för kontrakt på denna marknad? Kan han verkligen vara så sugen på centraleuropa igen och vill de ge en lön han är van med?