Tack för ikväll

14 svar

 1. Musse skriver:

  Jag håller med Micke, ligan förstör sig själv. Det är inte samma regelbok som Shl. 5 minutare delas ut för interference när spelare krockar. 2+2 när ingen ens får en skråma. Game och anmälningar och avstängningar för mindre förseelser som inte skadar. Matcher som avgörs tidigt pga dessa pp. Kommer publiken vilja betala dyra biljetter om matcher avgörs i första perioden? Ligan har lite att fundera på….
  Sen domaren, han tycker Z har ansvar för att han vänder sig om vid den våldsamma tacklingen. Men vad har då dansken för ansvar att han får ett par handskar i ansiktet efter en sån grej….😂😂

 2. Peter T skriver:

  Det enda ord jag kommer att tänka på är PATETISKT!
  Ta av offerkoftan, och sluta gnäll på domarna i allmänhet, och Wessner i synnerhet.
  Min uppfattning, på de matcher ja sett på plats, är det sällan Wessner som tar tveksamma utvisningar mot oss, alltid hans kollega.
  Tycker vi ska glädja oss över att spelet de senaste matcherna har vart betydligt stabilare än tidigare. Kan vi undvika negativt kval denna sesse, ska det bli otroligt spännande att se vad NJ kan mönstra för lag nästa säsong.

 3. robert jonsson skriver:

  Trots allt en bra match av VIK där man visade en vilja och kamplust som man inte upplevt tidigare. Sedan är femman på Aagaard solklar. Som så ofta så överreagerar dock Frycklund å det grövsta genom att börja slåss med i stort sett alla som befinner sig i närheten av händelsen. Dåligt agerat av en assisterande kapten att själv sätta laget i den situationen genom att dra på sig ett matchstraff.
  Sedan drar kapten Jansson även han på sig en onödig utvisning 6,40 kvar vilket medför att Modo kvitterar till 2-2 när 5 minuter återstår.
  Om detta uppträdande från lagets kaptener vore en engångsföretéelse kunde man ha överséende med det. Men tyvärr är detta uppträdanden som ständigt återupprepas.
  Laget verkar dock vara på gång och vändningen kommer.

  • Pelle skriver:

   Var väl en farlig målchans som Jansson tog bort, så det var inte den onödigaste utvisningen direkt. Misstaget var ju den tappade markeringen som ledde fram till utvisningen.

 4. SirVäs skriver:

  Oavsett tycke och smak eller vilket lag man håller på så gäller det att få bort dessa situationer med karriäravslutande tacklingar.
  Det gör man inte med att signalera att de är värre att knuffa runt varandra.
  Sen till situationen så vänder Zetterberg, absolut han har ett ansvar. Men vändningen sker i en båge, inte tvärt, den sker med start en meter från sargen vilket gör det oerhört svårt att försvara sig emot.

  Här borde man tagit 5min fighting och lika för boardingen. + ytterligare en 2a på Aagaard.

  Har aldrig förstått varför man bara dömmer om någon skadas rejält.

  • cyber skriver:

   Finns nu på hockeyallsvenskan. Aagaard bedömdes ha utfört en farlig tackling, men Zetterberg skapar mycket av situationen genom sitt agerande att vända ryggen emot och krypa ihop. Ingen anmälan till disciplinnämnden för den.

   Frycklund däremot anmäldes och lär få avstängning. Hans reaktion är oerhört överdriven.

   Det var inte Wessner som tog utvisningen, utan Österberg.

 5. Jävligt onödigt skriver:

  Jävligaste förlusten hitills när VIK inte kan stänga en match. Tyvärr kommer domare döma matcher inte spelare.Det brukar inte bli utvisning vid snö sprut( vad står det i regelboken) därimot när man slår någon på käften. Anton Eriksson och Frycklund förstör för laget Jävligt onödigt. Tror knappast att Niklas Lidström skulle ha gjort det,Inte en chans. Som man bäddar får man ligga, INGET VIK fans är nöjd med förlust, och det här var en över jävlig sådan!😫

  • Pelle skriver:

   Jag har kollat. Snösprut finns med i regelboken. På samma ställe hittade jag även att det kan bli utvisning även för kränkande språkbruk. Har man någonsin sett en sån utvisning? Ja det ska väl vara mot domaren då.
   Regelboken blir bara tjockare med åren.

 6. C skriver:

  Håller med 100%

  Mot Tingsryd fick vi 2st 5 minuter för interferens. I båda fallen är det Tingsryds spelare som åker in i VIKspelarna med högre fart än VIKspelarna båda gångerna. VIKarna måste ju spänna sina kroppar för att ta emot deras spelare. Tror VIK hade 2 min i 5-4 på hela matchen.

  Mot SSK tar man ut Anton Eriksson för att han sprutade snö i målvaktens ansikte med 4 min kvar. Helt korrekt enligt regelboken men det är en regel som domarna nästan aldrig använder sig av. Man tar den enbart för att det är Eriksson som gör det. Jag har aldrig sett någon åka ut för det tidigare men sett många snösprutningar utan bestraffning.

  Mot Modo så tacklar Aagård Zetterberg i ryggen med risk för rullstol alla Tobias Forsberg. Visst har man sett värre tacklingar men han kan bromsa in mycket mer om han vill. Domaren höjer inte ens handen fören Fryklund hoppar på Aagard. Kan iprincip lova att om inte VIK reagerat hade domaren tagit en 2a eller ingen utvisning alls. Fryklund markerar rejält genom att slåss ordentligt och visst ska han ha en 5a för fighting men nog ska Aagard ha en 2a för han slår tillbaka. 5 + game för arts tacklingar i ryggen mot sargen. Domarna verkade inte helt överens heller.

  På något sätt får Fryklund ett strängare straff är Aagard och domaren går ut i sociala medier efter matchen och säger att han är extra nöjd med det. Har aldrig sett en ryggtackling i sargen där det andra laget får ett strängare straff efter.

  VIK har EN minut i 5-4 på hela matchen.

  Visst är vi partiska VIK fans men tror alla objektiva kan se att det är nått skumt angående domarna och VIK just nu. Vi kanske förtjänar det, vad vet jag men domarna är inte opartiska på VIKs matcher just nu.

  Vore otroligt intressant att höra någon annan lags supporter ge sin syn på det här.

  • Kolle skriver:

   Jag håller på MoDo och tycker att det här var den värsta matchen för säsongen gällande att släppa fasthållningar och interference. Jag vet inte hur många gånger MoDo-spelarna försökte komma loss, men det var minst sagt slutspelsnivå. Var nästa förvånad över att VIK fick den där sista utvisningen när man vräkte omkull Erik Karlsson som hade öppet mål.

   Gällande Zetterberg och Aagaard handlar det om att Zetterberg skapar situationen. Hade han inte tvärvänt skulle aldrig tacklingen tagit sådär. För 15 år sedan när man kört med tackling i ryggen ett tag började man sätta i system att stå nära.sargen och plötsligt vända ryggen till för att få med sig en checking from behind.
   Därför lade man ansvar på puckföraren att inte försätta sig i sådana situationer.

   Zetterberg har såklart ingen sådan avsikt här, men det blir precis så. Aagaard åker bredvid för att tackla och hinner bara bromsa litegrann när han inser att Zäta tvärvänder. Jag tycker inte att det är matchstraff. Hade Zetterberg fortsatt i samma åkriktning och fått den tacklingen så hade det varit en annan sak.

   Frycklunds är kanske tuff, men han hoppar på alla i närheten och vevar som en idiot. Varför sätter han laget i den situationen återigen? Inte konstigt att VIK har problem med disciplinen om man har ledande spelare som honom.

   För övrigt har jag läst att Lövens supportar tycker att Wessner är mest emot Löven. Samma sak för DIFs. Har lite svårt att tro att Wessner är emot alla de 13 andra lagen bara

   • HR skriver:

    Han kanske bara gillar MoDo?

   • C skriver:

    Så du som Modosupporter tycker att era 7 minuter i 5-4 i PP mot VIKs 1 minut var i underkant för Modo?

    Tycker du att Fryklund får ett ”större” straff än Aagard är rätt? Tänker lite på att det är ytterst ovanligt hur mycket han än vevar.

    • cyber skriver:

     Gällande Frycklund och Aagaard så förstår jag varför inte Aagaard får game. Hockeyallsvenskan.se har också publicerat en video där domaren uttrycker det att Zetterberg har ett eget ansvar för att det blir som det blir.

     Frycklunds vet jag inte. Han blir fullständigt rabiat och hoppar på alla modospelare han ser. Han år alldeles för bra för att hålla på med så fruktansvärt dumma grejor. Jag anser att han är direkt olämplig som assisterande lagkapten.

     Ja, jag tycker inget lag hittills i vinter spelat så spelförstörande med fasthållningar och interference som Västerås gjorde. Man kan diskutera olika utvisningar (där 2+2 såg konstig ut), men att Västerås skulle ha mer minuter är tveklöst. Skotten var trots allt 34-17 så ingen kan nog säga att MoDo inte var spelförande.

     • Musse skriver:

      Cyber, vi har ett jättebra sånt lag i Västerås som spelar med långa fina åkningar, mycket bollinnehav och inte så mycket närkamper som du inte gillar. VSK bandy heter de.
      Sen är det väl jättebra om ni får träna på riktig slutspelshockey så det inte blir som förra säsongen när ni var veka och bleka och blev utslagna hur lätt som helst av löven 😉