Tankar om Pontus Holmberg till Växjö & formtabell intern poängliga

Man kunde inte klaga på Pontus Holmbergs utveckling under Thomas Paananen. Och nu hyllar Thomas valet Pontus gjorde att stanna "en säsong till" i VIK, till skillnad från många andra mer "stressade" juniorer. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Pontus Holmberg går till Växjö i SHL enligt Expressen. Till att börja med som lån. 18-åringen har varit bra men ganska ojämn hittills i Ettan. Dock har Holmberg tuffat till sig på sistone och börjat spela mer i trafiken som en viktig länk i den suveräna kedjan med Johan Skiöld och Marcus Bergman. Det är en kedja som bitvis haft lekstuga och där pucken ofta går som på ett snöre med fin rörelse och positionsförändringar.

Holmberg är en snabb och teknisk playmaker som behöver förbättra sitt skott och jämnhet. Inte lätt att ersätta för sportchef Patrik Zetterberg utan att behöva öppna plånboken ganska ordentligt. Insamlingar pågår dock.

Om Holmberg kommer tillbaka till AllEttan är detta en kul grej som både Pontus och VIK kan tjäna på. Annars blir det ytterligare ett tungt tappa för den numerärt tunna forwardssidan. Innan Holmberg lämnade och efter Douglas Alenbring gick till Enköping hörde jag rykten om att okänd(a) spelare kan vara på väg till annan division 1-klubb. Återstår att se om det låg något i det.

Skulle inte förvåna om Anthon Eriksson från Arboga presenteras inom kort. Det skulle ge lite plåster på såren.

***

Formtabell poängmässigt sista sju matcherna av serien: