Tuffe Anthon Eriksson slutligen klar: ”Har ”Bofors/Mariestad-stuk” över sitt spel”

Zäta ville ha en "stökig" spelare med offensiv uppsida. Det får VIK i Anthon Eriksson som uppenbarligen stökat rätt bra med VIK även i Allsvenskan. Bilden är från den 8:e oktober 2015. Under den säsongen i Asplöven gjorde Eriksson 7+4. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Kalixsonen Anthon Eriksson blir det första nyförvärvet. Den storväxte (190/93) och skottglade forwarden har gjort 3+6 på 17 matcher i Arboga. Eriksson har producerat i mötena mot VIK och verkar ha förmågan att kunna avsluta i skäret. Inte rädd för att ge sig in i trafiken.

– Bra speed, kraftfull och bra skott. Har lite ”Bofors/Mariestad-stuk” över sitt spel, säger en källa på insidan med god koll. Har offensiv potential och har gjort två av sina tre mål (2+1) just mot VIK denna säsong.

Eriksson har trots sin relativt låga ålder (22) gjort en del allsvenska matcher och gjorde 7+4 på 48 matcher i Asplöven 15/16. Då hade även Eriksson bäst plus/minus i hela laget (+6).

VIK har haft koll på Anthon i flera månader och troligen krävde Arboga en övergångssumma då ingen klausul fanns. Detta var ett välkommet tillskott som nu gör VIK ännu större och sårbarheten för skador minskas.

2 svar

  1. Marko skriver:

    Ja, tror också på killen. Den storleken och tyngden blir jobbig för motståndarna och möta. Bra VIK

  2. PETO skriver:

    Kanon förvärv, blir perfekt att ha i laget när det drar ihop sig.