Spelschemat klart i AllEttan & Moras Mathias Bromé om tiden i VIK & nyförvärvet

Mathias Bromé menade att VIK kanske aldrig riktigt trodde på honom offensivt. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Spelschemat har för AllEttan har kommit. VIK inleder med ett dubbelmöte mot Lindlöven hemma den 27:e december och borta den 29:e. Perfekt läge för dubbel revansch efter förlusten med 2-1 borta i serieepilogen. Lindlöven är dock spelskickligt, spelar väl i princip helt utan press och har samlat på sig viss rutin av toppmatcher på senare år.

Spelschemat är lite märkligt då VIK och Lindlöven spelar klart före alla andra lag. Samma var det även för VIK J20 som ständigt hade 3-4 (!) matcher mer än de flesta andra. Det gick ju bra ändå och det kan ju till och med vara en fördel att mentalt ligga för match- och förhoppningsvis poängmässigt. Bara att gilla läget och sluta leta ursäkter. Om man nu gör det.

***

Fick lite mer info om nyförvärvet Anthon Eriksson. Den mycket sympatiske Mathias Bromé, som på kort tid gjort en fantastisk resa från fjärdekedjan i VIK till en SHL-lirare i Mora via Asplöven, säger så här om den tidigare lagkamraten:

– Anthon Eriksson var en målskytt när vi spelade tillsammans i Asplöven, men han spelade inte alltför mycket, fick begränsat med istid. Men han gjorde mål på sina lägen kommer jag ihåg. Grovjobbare med näsa för mål. Bra skott. Men vet inte hur det gått nu när han spelat två säsonger i HockeyEttan, säger Mathias till bloggen.

***

På tal om Mathias Bromé förtjänar det nästan en haverikommission kring varför han gjorde närmare 50 poäng och tog Mora till SHL efter att ha lämnat VIK, via en vända i Asplöven. Samtidigt är det lätt att vara efterklok och man inser att det är svårt med scouting och att bedöma spelares utvecklingskurvor.

– Det är såklart kul att man tagit sig till SHL, säger Mathias vidare till bloggen. I VIK trodde de väl inte riktigt på mig, Asplöven gjorde mig gott. Sen i Mora exploderade det poängmässigt, menar Mathias.

När Bromé gick från fjärdekedjan i VIK till SHL-hjälte i Mora via en säsong i Asplöven kan man undra vilka i dagens VIK som har samma resa i sig? Hoppas den nya VIK-ledningen har bättre fingertoppskänsla och kan bedöma det och kanske kan lära av gamla misstag.

***

Fick ytterligare ett utlåtande gällande Anthon Eriksson, från Jimmy Stålnacke, tidigare coach/spelare och nu på Norrbottens Media (NSD och Norrbottens-Kuriren):

– En intensiv spelare med bra tyngd och som kan forcera lite i slottet. Förutom det besitter han även en del offensiva skills och jag tycker han bör kunna leverera fler poäng än han har gjort i HockeyEttan genom åren.

– Samtidigt är han väl ingen som ska bära en kedja utan jag tycker han passar bäst som tredjelänk i en bra omgivning. Då kan man också få ut poäng ur honom, menar Jimmy.