Silly: Vad händer med Markus Persson i Södertälje & vilka rightare finns därute?

Markus Persson vore ett kanonförvärv till VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Den sista och kanske viktigaste pusselbiten som sportchef Patrik Zetterberg uttryckligen vill värva är en högerfattad forward med bra förmåga att skjuta direkt. En Jeremy Williams-light alltså, eller kanske en Lukas Zetterberg.

När VIK alltså var ute efter Tony Romano visade det ambitionsnivån. Det bör ju verkligen vara en klasspelare som ska in nu när lagets forwards presterat så bra. Annars kan ju kemin bara störas.

Stefan Söder var ett namn, men han gick från Pantern till Kallinge istället. Ett billigare långskott hade ju också varit 39-årige Henric Höglund, som alltid öst in mål i Norge, Ettan och även ibland i HA, och som varit en av Västras bästa målskyttar i Grums med 12 mål, ska vara vältränad men frågetecken för farten.

Vill Zäta ha in en import söker exempelvis Peter Quenneville jobb, gjorde 30 mål i Danmark ifjol, men fått lämna två klubbar redan på högsta nivå i Finland och Tjeckien. Men då lär det kosta väldigt mycket.

Mike Wirll, just det, d-e-n Mike Wirll, som inte föll Waltin i smaken 2010 söker jobb. Högerfattad och med en annan coach kanske Wirll kunnat bidra, gjorde absolut inte bort sig i träningsmatcherna. I samma ämne, ex-VIK:are, söker även Stefan Legein och Jonas Johansson jobb, avdelning långskott.

En annan högerskytt är Markus Persson, som har det har gått mycket trögt för i Södertälje. Persson var ju lysande i de få matcher han spelade i VIK ifjol. Spelar bara sporadiskt nu i SSK. Enligt uppgift är ”Pajen” frisk, men petad ikväll då SSK straffade Tingsryd, där förresten Lukas Z gjorde poäng.

Persson vore ju ett mycket starkt nyförvärv på denna nivå. Antar att Zäta är med här och talar med Andreas Appelgren i Södertälje. Dealen kan ju vara att ”kom hit nu och spela mycket och visa upp dig, sedan får du ett bra allsvenskt kontrakt kommande säsong, antingen i VIK eller på annat håll”.

3 Responses

  1. PatrikH skriver:

    Markus Persson vore en perfekt vävning, tror han kommer att blomma ut i VIK

  2. Strumpan skriver:

    Konstigt att det tog Timrå 20 omgångar att inse att zäta är oduglig i 5 mot 5 spelet få se hur lång tid det tar i Tingsryd

  3. Fredrik skriver:

    Persson skulle ha lekstuga i ettan, det vore ett drömförvärv. Sen tror jag faktiskt legein skulle va sjukt bra i ettan med, men där tror jag det kostar för mycket. Sen tycker jag att vik borde hypa allettanpremiären så mycket det bara går, publikuppslutningen kan mycket väl vara skillnaden nu!