Try-outande backen Albin Lindgren från Skövde: ”Jag är en offensiv spelare som gärna följer med och levererar bra passningar”

Albin Lindgren (foto Jimmy Gerdin www.vik.se) beskrivs som en lovande offensiv back som är på try-out i Västerås och har handplockats av Andreas Appelgren. VIK:s sportchef har god lokalkännedom i Skövdetrakten efter sina år i Mariestad.

Den högerfattade 20-åringen gjorde 30 poäng (7+23) hos Skövde förra säsongen, i en bra ettanserie. Som enda högerfattade back i VIK just nu vore det extra bra om Lindgren skulle ta en tröja för att ge alternativ i power play. Tillsammans med backpartnern Anton Karlsson hade de dessutom bäst plus/minus i laget.

– Jag är en offensiv spelare som gärna följer med upp i anfallet och levererar bra passningar, säger Albin till bloggen.

Varför blev det hockey för dig?

– Det var nog för att min storebror spelade hockey och att jag hela tiden spenderade min tid i ishallen.

Vilka är dina förebilder?

– Mamma och pappa är mina förebilder men också min storebror (Anton Lindgren) som jag alltid sett upp till och kollat mycket på. Har försökt lära mig ifrån honom hela tiden.

Hur beskriver du dig som människa?

Som person är jag en social och empatisk människa.

Hur har din hockeyresa varit?

– Jag har alltid fått spela mycket under juniortiden och det har gjort att jag utvecklats mycket. Sen har jag jobbat hårt utanför isen för att ta mig upp i A-laget.

– Nu min senaste säsong i A-laget i Skövde fick jag spela en hel del powerplay och då trillade poängen in. Appelgren hörde av sig i våras och frågade om jag var intresserad av ett try-out kontrakt.

Hur var förra säsongen?

– Personligen gick det ganska bra. Jag fick spela mycket och det blev lite poäng också. Men för laget gick det lite tyngre tyvärr. Vi förlorade lite för många matcher för att vi ska vara nöjda med förra säsongen.

Vilka är dina styrkor och förbättringsområden?

– Offensiva spelet och min skridskoåkning är mina styrkor. Det jag vill förbättra är spelet utan puck över hela banan.

Hur är dina första intryck av VIK?

– Väldigt bra, allt är väldigt professionellt runt omkring och det är ett skönt gäng. Man kände sig välkommen direkt.

Bra svikt på klubban i Skövde. Foto: Ulrik Brandt Hedman

Hur ser du på kommande säsong?

– Först och främst ska jag ta en plats i laget, och sen fortsätta att utvecklas hela tiden. Jag har en tryout till den 15:e september.

Vilken backtyp gillar du att spela med?

– Det spelar ingen roll, bara vi spelar bra ihop. Jag spelade mest med Anton Karlsson i Skövde, vi kompletterade varandra kanon. Han var tuff och ganska fysisk av sig.

Hur laddar du inför match?

– På morgonen brukar jag köra lite värmning på is, sen resten av dagen blir det lite mat och mycket vila, innan det är dags att åka ner till samlingen för match.

Bästa hockeyminnet?

– Det var nog min första match med A-laget hemma mot Mariestad och det var nästan fullsatt i arenan.

Vilken är den bästa spelaren du mött?

– Har mött många bra spelare i division ett, men om jag ska ta en så väljer jag David Fredriksson. Han är stor och stark och bra med pucken.

Hur tror du skillnaden blir i Allsvenskan jämfört med Ettan?

– Jag tror att man måste göra allt lite bättre och snabbare på isen, alla spelare är lite skickligare än i Ettan skulle jag tro, säger Albin avslutningsvis.