Tung förlust mot bra Västervik men 4500 på läktaren och ok resultat i övrigt räddade lite den gulsvarta påsken

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

VIK föll tungt i möjligheternas match mot Västervik med 1-3 på hemmaplan. Men vi börjar med det positiva.

Fullt med folk. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hela 4500 sålda biljetter är djupt imponerande, ger riktigt bra i klirr i kassan och visar vilket potential det finns i Västerås. En annan positiv sak var att resultaten gick VIKs väg i övrigt, så skadan av dagens förlust minimerades.

Västervik inledde direkt i ett frustande tempo och verkade ha som plan att sänka VIK tidigt med några mål. VIK-försvaret stod dock pall.

Gästerna fick dessutom två power play där Petter Mattsson i en kontring elegant serverade Jesper Cederberg ett kanonläge men Fransson var tät den gången. VIK gjorde det riktigt bra i boxen och växte in i matchen tack vare det.

Det blev ingen omedelbar succé för nya kedjorna. Men Weiskog, Mattsson och Wallin riktigt bra. Tiden talade då kanske lite för VIK som gick på mer folk. VIK hade dock svårt att få fast pucken i anfallet.

Oscar Pettersson hittar nät. FOTO: RUNE ÅHLÉN

I andra perioden var det ganska jämnt inledningsvis, innan Västervik skapade riktigt tryck några byten. Mitt i denna press stack Oscar Pettersson upp och visade all sin skicklighet då han först stal en studspuck för att sedan avsluta klinisk i krysset bakom Fransson.

Fish var tuff mot sitt gamla lag. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Olyckligt nog för VIK hittade Andreas Frisk rätt med en långfösare som ramlade in bakom en skymd Dahlbom bara minuter efter VIK:s mål. Och ytterligare några minuter senare försvann alla och Västervik kom två man fria mot Dahlbom och 1-2.

VIK kändes energifattiga och behövde kraftsamla inför tredje. VIK gjorde en helt okey i tredjeperiod men utan att få till de där långa anfallen mot Västerviks skickliga defensiv som var topp-10 i Allsvenskan.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Men trots det kunde VIK med lite tur fått med sig poäng. Suveräne Jimmie Janssons raid slutade med att en puck rullade bakom Fransson längs mållinjen innan den tog i stolpen.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Fredrik Johansson var sopren i slutet men missade det fina läget. VIK skapade även några till chanser och halvchanser men överlag var det en solklart rättvis seger för Västervik. VIK hade behövt tur för poäng, men millimetrarna var inte på Janssons och VIK:s sida denna gång.

SAMMANFATTNING

Pannanen kände sig uppenbarligen tvingad att återigen helt göra om i kedjorna. Resultatet blev inget vidare. Men vad ska man göra med skador och när inga forwards gör mål? Conny Strömberg hade inte ett rätt och var helt under isen denna match.

Jimmie Jansson var åter bästa VIK:are. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Fredrik Johansson hade något av en off-night där inte mycket stämde. Dock fick Oscar Pettersson chansen att visa sina skills med Skiöld och Johansson. Den chansen tog OP som dessutom gjorde ett mycket fint mål.

Tog chansen gjorde också Kevin Weiskog, Petter Mattson (center!) och nu snabbt utvecklade Hampus Wallin. De skapade en del oro men är kanske ännu inte riktigt vassa nog att producera.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

På backsidan glänste återigen i Jimmie Jansson över hela planen. Där har VIK redan nu en god allsvensk spelare. Morgan Hassel hade vissa problem i passningsspelet men bra utan puck som vanligt.

Kenny Källström fick ett bra skottläge mot halvöppet mål men Kenny med den misstänkta skadan grinade illa och halvmissade skottet. En frisk Kenny hade nog bombat in den pucken.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Jesper Cederberg står på gränsen till ett genombrott, med lite mer utveckling och självförtroende så kommer Jesper börja få med sig många puckar på allvar.

Jesper Johansson trampade ganska mycket vatten, sliter och försöker med dragningar och så vidare men körde mestadels fast. Jesper och Jesper hade inget lätt jobb då Conny inte tog många skär denna match.

Lehmann gjorde sju mål i fjolårets kvalserie. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Niclas Lehmann sliter som rinkrostig efter sin skada men vi hade behövt en topptrimmad Lehmann mot ett så bra lag som Västervik. Hetta gjorde som vanligt en gedigen match och Anthon Eriksson försöker utnyttja sin skridskoåkning.

Conny Strömberg alltså. Visst har han varit sjuk. Men idag var det inte godkänt. Om Conny fortsätter har så här svagt i egen zon m.m. måste Paananen och Zäta visa mod och helt enkelt bänka 42-åringen i spel 5-mot-5. Conny var dessutom inne på två mål bakåt och det håller inte i längden.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Nu är ju Västervik troligen kvalseriens bästa lag och de fick Conny att få väldigt svårt att hänga med. Men ändå, det blir fel mot övriga gruppen om vissa bara ska spela tack vare gamla meriter.

Det mest positiva från kvällen var publiksiffran och att resultaten helt gick VIK:s väg. Men det kommer kräva väldig mental styrka att betvinga Piteå på onsdag som kommer från en 3-2-seger borta mot Borlänge.

FOTO: RUNE ÅHLÉN

Hursomhelst har VIK fortsatt mycket goda chanser att ta sig till Allsvenska 18-19. Men det kommer behövas lite tur och förbättrat målskytte (sorry att jag tjatar) och troligen en Pontus Holmberg (hör Gud bön?) som kan skapa mycket mer i en annars just nu ganska grå offensiv.

En sådan match som idag hade VIK behövt lite tur för att få vinna mot ett vasst motstånd. Men kanske går en rullpuck på mållinjen in i nästa match istället?

PUCKLIGAN

5 Jimmie Jansson

4 Oscar Pettersson

3 Kevin Weiskog

2 Hampus Wallin

1 Robin Nilsson

9 svar

 1. Miko skriver:

  Tung förlust men Västervik var bättre och vann välförtjänt. Viks chans låg i att ta med sig ledningen in i tredje perioden och försöka få Västervik att bli mer desperata för att på så sätt kontra in 2-0 också. Nu blev det till skillnad mot de tre första matcherna så att man inte fick in tvåan och vid 1-1 och 1-2 blev det mentalt tungt. Nu gäller det dock att snabbt glömma detta och bara fokusera på Piteå där tre poäng är nödvändigt för att vara med i spelet om de två första platserna. Inte för att en eventuell förlust skulle såga av laget från den kampen men det skulle innebära att man förmodligen måste ta minst 10-11 poäng på återståeende fyra matcher och det skulle bli alldeles för tufft för ett lag som förlorat tre matcher på raken.

 2. RONNY KARLSSON skriver:

  HEJ PÅ ER GULSVARTA VÄNNER….

  NU HAR DET GÅTT LITE SEGT I TVÅ MATCHER…

  VAD GÖR VI DÅ SÅGAR SPELARNA CONNY HETTA FREDDAN…

  DET ÄR FEM MATCHER KVAR SÅ KOM IGEN NU…

  VIKSUPPORT HAR VARIT KLOCKRENA I STÖDET PÅ LÄKTAREN…

  SÅ KOM TILL ROCKIS PÅ ONS MATCH MOT PITEÅ….

  KOLLA IN VIK KILLARNA PÅ STÅPLATS NÄR DOM LYFTER HELA STÅPLATS MED SITT

  ENGAEMANG TILLSAMANS SKA VI STÖTTA VIK….

  OM VI GÅR TILLBAKS TILL BASIC OCH JOBBAR FÖR VARANDRA…

  VISST VAR LEDSEN OCH SNE EFTER MATCHEN I GÅR MOT VÄSTERVIK…

  JAG ÅKER NER OCH KOLLAR TRÄNINGARNA SÅ OFTA JAG KAN…

  FÖR ATT VIKHJÄRTAT JAG HAR FÖRSVINNER ALDRIG….

  KOM OCH STÖD PANNAN OCH ZÄTA…

  GULSVART FORE EVER

  • VIKarn skriver:

   Härligt Ronny, jag håller med dig.
   Jag vägrar ge upp, kommer vara där på onsdag.
   Gapa å skrika så mycket jag orkar.
   Så länge läget är så pass bra som det är nu, finns ingen anledning att ge upp.
   Det ser fortfarande bra ut, bara målskillnad som håller oss från andra platsen.

 3. Johan skriver:

  Conny ska inte vara inne på isen 5 mot 5, han ser ju helt vilsen ut och hinner inte alls med i tempot. Conny kan vara inne möjligtvis 5 mot 3 annars borde någon från J20 göra det tusen gånger bättre.

 4. Bozo skriver:

  Vad har hänt med Hetta och FJ. Går inte att känna igen efter Holmbergs uttåg. Det är ju de som ska göra det, men har inte kommit någonstans mot Troja och Västervik.

 5. Martin skriver:

  Sarghörnshockey tyvärr! Ställ en back bakom eget mål så passar kommer pucken strax, så känns det efter att vi gång på gång rullar längs sargerna. Vart har de lätta avslutningarna tagit vägen och folk framför kassen? Wallin/Jansson gick direkt på kassen och skapade oro direkt!

  Tyvärr gick Jansson bort sig helt på 2-1 målet.

  Förövrigt så Västervik starka ut, Fish kunde täcka puck lite som han ville.

 6. Marko skriver:

  Det är väl som de flesta konstaterat ett riktigt ”öken” offensivt. Helt otroligt med denna katastrofala målproduktion när det ändå finns spelare med potential. Jag börjar iaf misströsta och kanske är det nästa år som gäller egentligen nu när olika saker börjar falla på sin plats efter klubbens helrenovering.
  Jimmie J var för mig den bästa spelaren igår, möjligen bäst på plan med konkurrens med några VästerVIKare..
  Vill också passa på att ”haussa” publiken, helt grymt och som jag skrivit tidigare så är jag säker på att stödet finns även nästa år oavsett årets resultat. Det innebär högre budget och mer manöverutrymme för Zäta o Paananen för att hitta några spetsar till.
  Men vi låter säsongen spelas klart och vi håller alla tummar och tår också för den delen, att det blir ett bra avslut.

 7. Gurkan 63 skriver:

  8 insläppta och 2 gjorda på 2 matcher det håller inte. Är vik på väg in i en formavacka ? Ett bättre Västervik vann rättvist ikväll. Alla slår alla i denna serie , tur det.Bara glömma denna kväll och ta nya tag till Onsdag.

 8. robert jonsson skriver:

  Västervik dikterade villkoren i matchen. Sedan är det bara att konstatera faktum nämligen att offensivt är vi alldeles för uddlösa mot bra motstånd.
  Forecheckingen i offensiv zon mot Västerviks backar nästan obefintlig så de fick bygga upp sina anfall tämligen ostört.
  Detta gjorde att trycket mot VIK:s försvar blev riktigt hårt.
  Sedan lär Lindelöf snarast bytas ut som pointman i första pp. Bättre då att köra Jansson eller Källström som åtminstone har ett skott som hotar.