VIK bjöd på fin augustihockey med många positiva tendenser då Djurgården slogs tillbaka där nya tänkta toppkedjan ”Sakke”-Speers-Cheek gav ett bra första intryck

Trevor Cheek. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

13 Responses

 1. Peter skriver:

  jag var imponerad av Kangas defensiv insats i matchen.

  • Vik85 skriver:

   Jag med, han har utvecklats otroligt mycket åt det positiva hållet, tror han han gå långt.

 2. Örjan skriver:

  Tyvärr hade jag ingen möjlighet att gå på matchen igår
  Men vad som skrivs här så verkar det ju lovande
  Något som slog mig igår var
  Nu när det är fri entre tycker jag man kan skänka en 50 lapp till VIK support och deras Tifogrupp
  Så dom kan göra flera häftiga tifon i vinter

  • Ultras skriver:

   Läktarbiten med tifon är tyvärr stendöd. VIK Support verkar ha fullt upp med baren och fylla bussar (vilket också är viktigt såklart men kanske borde vara prio 2 och 3)

 3. C skriver:

  Bra och kul match på många sätt. Mycket positivt!

  Pannan håller dock på egen hand på att sänka PP2 innan serien ens har börjat. Har man värvat in en spelare som Salminen från högsta ligan i Finland ska hans PP formation byggas runt honom. Nu klarar man istället inte att bänka Daniel Gunnarsson utan spelar med 2 backar i PP vilket gör att Salminen måste glida ner framför motståndarnas mål istället för att stå vid vänstra tekningscirkeln och bygga upp spelet som han förmodligen gjort hela sin karriär. Salminen hade 3-4 passningar i 5-5 igår som man knappt sett sen Conny Strömberg spelade i VIK så spelförståelsen är på topp precis som förväntat. I PP fick han dock stå och skymma målvakten bredvid Cheek och det var knappast det han signade med VIK för.

  Jag skulle bli väldigt förvånad om VIK får ordning på PP2 samtidigt som de har Salminen, Gunnarsson och Jansson inne samtidigt. Ska man gå upp måste bra spelare få sitta på bänken i vissa spelformer och Gunnarsson blir mer ivägen i PP pga sin rightklubba och svaga direktskott.

  • Peter skriver:

   Jag håller så med dig. Det märktes redan i första matchen mot Hästen att PP2 inte kommer att funka. Och då var inte ens Salminen på banan. Gunnarsson och Svensson tappar helt och hållet tempot.s

   • Bozo skriver:

    Fortsätter det så här någon match till så måste de ske permanenta förändringar. Om det som inte funkade förra säsongen inte fungerar nu heller så måste det ske något.

  • Musse skriver:

   Det är väl syftet med träningsmatcher, att just träna på saker och hitta kemi. Och just pp har de väl inte ens kommit till än. Det kommer nog ske förändringar i båda pp formationerna. Fick jag leka Pannan för en dag så skulle vara intressant att testa ett byte mellan Salminen och Z. Markeras Z så öppnar det för Svensson som har ett vasst avslut på andra kanten.

 4. Freduardo skriver:

  Vad är NP?

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Freduardo,

   ”NP” är ett eget snabbt och enkelt, men subjektivt, sätt att mäta spelares insatser som denna blogg har. Det står för ”Noterbara Prestationer”.

   NP+ kan vara en bra passning, backcheck eller och ett fint mål kan innehålla flera noterbara prestationer i samma sekvens (mottagning/skott etc). NP- är felpass mm. Avgörande i NP är att man vinner pucken/yta oavsett hur – antingen genom styrka, fart, teknik eller spelsinne.

 5. Peter T skriver:

  DG & Svensson drar ned tempot när de är inne i PP.
  Tycker dessutom att DG är alldeles för blöt i sitt agerande, uppfattningen från TV-soffan va inte högsta betyg.

 6. Viiik skriver:

  PP2 bedrövligt. DG ska inte spela PP. Där måste det ändras.

  • Pelle skriver:

   Ja, han har ett bra passningsspel, men han skjuter ideligen trots att statistiken förra året säger att det är lönlöst.